De la pensiune Ranca, la bunul simt in iesirile pe munte De la pensiune Ranca, la bunul simt in iesirile pe munte
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Natura este atragatoare in orice moment, iar daca ar fi sa alegem dintre un weekend petrecut prin cluburi sau concerte si unul petrecut pe munte, am fi tentati sa spunem ca natura ofera mai mult decat distractie, ofera o energie benefica. Suntem Safir, o pensiune Ranca ce vine sa ofere conditii de cea mai buna calitate de cazare dar si facilitati care cu siguranta vor atrage turistii pe intregul parcurs al anului. Si pentru ca vorbim desp
Publicat pe 22 Jul 2016 13:12:38 de sulumorp
Categoria: Turism Subcategoria: Hoteluri
Acorda o nota acestui articol:
0.
0Natura este atragatoare in orice moment, iar daca ar fi sa alegem dintre un weekend petrecut prin cluburi sau concerte si unul petrecut pe munte, am fi tentati sa spunem ca natura ofera mai mult decat distractie, ofera o energie benefica. Suntem Safir, o pensiune Ranca ce vine sa ofere conditii de cea mai buna calitate de cazare dar si facilitati care cu siguranta vor atrage turistii pe intregul parcurs al anului. Si pentru ca vorbim despre frumusetea naturii, nu putem tine cont si de nota de respect pe care oricine trebuie sa o poarte atunci cand vorbim despre o iesire.

Safir, o pensiune Ranca situata in vecinatatea celui mai frumos drum din lume

Ne place sa spunem ca oricine trebuie sa respecte muntele, Ranca fiind situata in raza orasului Novaci din Judetul Gorj accesul fiind posibil pe renumitul DN 67c sau mai bine zis, Trans-Alpina, drum care este inchis totusi din considerente de siguranta pe durata iernii. Insa, pentru ca e vara, vom discuta despre cateva elemente de siguranta in cateva situatii concrete destul de uzuale.

Inainte de a porni la drum, totul pleaca de la o pensiune Ranca. Alegeti cazarea astfel incat sa fie cat mai apropiata de punctul de interes, sau fata de traseul turistic. Oricum, fiind vorba de minim 8 trasee montane ce pot fi parcurse in timpi de la 120 de minute, pana la si 10 ore, putem spune ca exista o baza de optiuni foarte buna.

Respectati natura dar de asemenea, echipati-va corespunzator

O lege nescrisa a muntelui spune asa: Pe munte nu pleci fara sa fi pregatit. Un echipament bun poate salva vieti la propriu. Asadar, nu va avantati pe trasee lungi sau cu un grad mare de dificultate daca nu detineti echipament si nici nu cunoasteti traseul. Nu suntem singura pensiune Ranca care recomanda acest lucru turistilor. Un minim echipament pentru drumetii de pana in 5 ore pe timp de vara ar fi o incaltaminte adecvata, Tracker-i sau chiar bocanci 4 sezoane daca detineti, pantaloni lungi (pentru a proteja piciorul de intepaturi si julituri produse de plante ca urzica salbatica si altele) un tricou, hanorac dar si o paraploaie.

Rucsacul nu trebuie incarcat in mod inutil, luati doar ceea ce va trebuie, insa o haina mai groasa si paraploaia nu trebuie sa lipseasca. Inafara de echipament, trebuie sa aveti la dumneavoastra apa sau bauturi mineralizante asa cum este Gatorade spre exemplu. Evident, ca mancare este bine sa aveti alimente non-perisabile, conserve sau alimente preparate.

Pentru cei mai putin familiarizati cu muntele le spunem ca printre aceste trasee ce sunt disponibile odata ce sunt la o pensiune Ranca se afla si unele cu absenta de marcaj, dar si de lungime mare, asa cum este cazul traseului Cabana Obarsia Lotrului – Groapa Seaca – Varful Capra – Poiana Muierii – Cabana Voievodului. Acesta este foarte lung, fiind necesare 9 pana la 10 ore pentru a-l parcurge.

Asadar, orice pensiune Ranca dar si din alte zone montane le recomanda turistilor sa vina echipati corespunzatori si sa respecte regulile scrise si nescrise ale naturii si cele ce vizeaza bunul simt in deplasarile prin natura. Pentur mai multe informatii, va invitam pe site-ul www.pensiune-safir.ro

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Romulus Puiu 
Membru din: 04 May 2016 20:58:53

Despre autor:

Articole publicate: 26
Scoring autor: ?

imageAsselione
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 08.01.2020

imageFundatiaJOYO
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 08.01.2020

imageAsselione
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 07.01.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10