Salina Ocnele Mari - punct de atractie turistica in judetul Valcea Salina Ocnele Mari - punct de atractie turistica in judetul Valcea
Rated 4.835/5 bazat pe 3 voturi
Product description: Oricine ajunge in judetul Valcea, ar trebui sa se cazeze pentru cel putin trei zile si sa viziteze macar trei din cele mai importante obiective turistice de aici. Indiferent unde cauti cazare, Horezu, Ocnele Mari sau Calimanesti, orice turist trebuie sa ajunga sa vada cel putin o data in viata cea mai mare salina din tara. Dincolo de beneficiile terapeutice, salina Ocnele Mari gazduieste o istorie impresionanta si un prezent adaptat nevoilor turi
Publicat pe 23 Nov 2012 15:36:43 de andreea
Categoria: Turism Subcategoria: Destinatii
Acorda o nota acestui articol:
9.
7


Oricine ajunge in judetul Valcea, ar trebui sa se cazeze pentru cel putin trei zile si sa viziteze macar trei din cele mai importante obiective turistice de aici. Indiferent unde cauti cazare, Horezu, Ocnele Mari sau Calimanesti, orice turist trebuie sa ajunga sa vada cel putin o data in viata cea mai mare salina din tara.

Dincolo de beneficiile terapeutice, salina Ocnele Mari gazduieste o istorie impresionanta si un prezent adaptat nevoilor turistice contemporane.

In salina au fost gasite obiecte care apartin culturii epocii neolitice, bronzului si primei epoci a fierului. Atestarile istorice vorbesc de existenta instrumentelor de exploatare a minierului de sare din timpuri foarte vechi. Pe vremea dacilor exista deja si era destul de dezvoltat comertul cu sare. Chiar si in prezent, exploatarea sarii reprezinta o parte importanta din economia judetului Valcea.

Pana in anul 1948, la Ocnele Mari a fost penitenciarul unde au fost incarcerati detinuti obisnuiti, dar si membri ai Partidului Comunist, printre care si Gheorghe Gheorghiu Dej. Penitenciarul a ramas in istoria Romaniei ca unul dintre cele mai dure centre de detentie unde conditiile erau menite sa dizolve sanatatea fizica si psihica a detinutilor, multi dintre ei luptatori impotriva regimului comunist. Cei mai multi au fost ingropati ca anonimi in cimitirul Bozeasca.

Din anul 1959 pana in zilele noastre zacamantul este exploatat pe cale umeda prin dizolvare cinetica -in sonde si pe cale uscata - in subteran. Finalizarea exploatarii in aripa de vest a permis amenajarea unui punct turistic. Astfel ca, putem gasi in aceasta salina spatii de relaxare, teren de baschet, fotbal, voley si tenis de camp, sala de finess, mese de biliard si ping-pong, spatiu de joaca pentru copii, sala pentru organizare de evenimente festive, magazin alimentar, restaurant si crama, sala cinema, punct sanitar, magazin de souveniruri, plus cea mai mare biserica subterana din Romania.

Sfaturile organizatorilor pentru turisti inainte de a vizita salina sunt:
- sa va imbracati adecvat temperaturii de 13-15 grade Celsius
- sa respectati programul de transport subteran
- sa evitati aglomerarea in momentul urcarii sau coborarii din microbuz
- sa nu lasati copiii nesupravegheati
- sa folositi doar mijloacele de divertisment puse la dispozitie de centrele din salina
- sa nu fumati
- sa respectati indicatiile personalului autorizat.

Recomandarea autorului: incepe sa cauti de acum cazare in Valcea pentru urmatoarea vacanta. Vei avea multe de facut aici.

Acorda o nota acestui articol:
9
,7


Recomandari:


Despre autor:

Andreea Goidea 
Membru din: 25 Oct 2012 14:07:41

Despre autor:
Creatoare de povesti si conversatii in social media, prietenoasa cu motoarele de cautare si cuvintele cheie, sociabila cu rapoartele si analizele, receptiva la design, bun ascultator al marketingului digital, cooperanta cu tehnologia si vorbareata cu publicitatea interactiva la BlueBay. Prietena de suflet si confidenta: promovarea online.

Articole publicate: 33
Scoring autor: 9.029

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10