Destinatie de Paste in Romania: Horezu Destinatie de Paste in Romania: Horezu
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Sarbatoarea Pastelui vine din ce in ce mai aproape si odata cu ea sarbatoarea de 1 Mai. Ne asteapta cateva zile de relaxare, timp liber petrecut cu oamenii apropiati noua si experiente pe care sa le impartasim cu cei dragi.Daca anul asta vrei sa petreci Pastele intr-un loc deosebit, incarcat cu natura, fara sa cheltui exagerat, poti sa alegi sa intampini aceasta mini-vacanta la Horezu. Aici este zona cu cea mai mare concentrare de manastiri, schi
Publicat pe 15 Apr 2013 15:22:05 de brainiac
Categoria: Turism Subcategoria: Destinatii
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Sarbatoarea Pastelui vine din ce in ce mai aproape si odata cu ea sarbatoarea de 1 Mai. Ne asteapta cateva zile de relaxare, timp liber petrecut cu oamenii apropiati noua si experiente pe care sa le impartasim cu cei dragi.


Daca anul asta vrei sa petreci Pastele intr-un loc deosebit, incarcat cu natura, fara sa cheltui exagerat, poti sa alegi sa intampini aceasta mini-vacanta la Horezu. Aici este zona cu cea mai mare concentrare de manastiri, schituri si biserici din tara. Fie ca vorbim de constructii impunatoare, de manastiri foarte mici, construite la inaltimi ametitoare sau in pesteri foarte aproape de nivelul apei. Daca vrei ca anul asta sa intampini Sarbatoarea Pastelui aproape de lacasurile de cult, in zona Horezu ai de unde alege. Mai jos sunt prezentate doar trei dintre ele

manastirea Horezu

Manastirea Horezu: a fost ctitorita de domnitorul Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu, intre 1693 si 1697 si este recunoscuta la nivel international pentru ca a devenit parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO. Se spune despre aceasta manastire ca a fost construita in cea mai mare parte pe timpul noptii, pentru a o feri de navalirile turcilor. Denumirea porneste tocmai din aceasta legenda. Pentru ca in padurile din imprejurimi se auzea in fiecare noapte cantecul huhurezilor, manastirea a capatat numele de Horezu, acelasi nume ca al orasului. Intr-una din chiliile acestei manastiria fost cazat chiar Printul Charles al Marii Britanii pentru cateva zile.


Manastirea Arnota este cea mai cunoscuta ctitorie a lui Matei Basarab, domnitor al Tarii Romanesti. Unul dintre domnitorii sub a carui stapanire Tara Romaneasca a cunoscut o puternica inflorire culturala, in aceasta manastire se gasesc portretul si mormantul domnitorului si al sotiei. Tot aici se gaseste si unul dintre cele mai bine pastrate portrete ale domnitorului, alaturi de doamna lui. In prezent, Arnota este o manastire de maici si un izvor de cultura istorica si religioasa.


Manastirea Govora  este una dintre cele mai vechi manastiri din Tara Romneasca si este recunoscuta la nivel national ca fiind lacasul unde a fost datata prima tiparitura in limba romana: Pravila de la Govora.

In aceasta manastire a fost intemeiata o fotografie ceea ce a dus la promovarea culturii romanesti si a transformat manastirea intr-un lacas special de rugaciune, dar in acelasi timp un loc pentru meditatie si reprezentativ pentru inceputurile dezvoltarii culturii romanesti.


Biserica din Pestera  este situata cam la 1km distanta de mers pe jos de Manastirea Bistrita. Chiar daca drumul este destul de greu de parcurs pentru ca este stancos, in momentul in care ai ajuns la destinatie iti dai seama de ce a meritat efortul.


Biserica a fost ridicata de calugari in secolul al XV-lea, pentru ca acestia sa se poata ruga in liniste, chiar si cand tara se afla sub amenintarea turcilor.


In Horezu vei gasi numeroase pensiuni la care sa te cazezi pentru cateva nopti la preturi rezonabile. Cel mai usor sa gasesti ceva pe placul tau este sa cauti din timp pe internet cazare Horezu. In felul acesta vei putea vedea cele mai bune recomandari, imagini cu si din pensiune, peisajul din imprejurimi, tarifele practicate s.a.

Ca sa iti gasesti cazare in Horezu nu trebuie sa depui prea mult efort; e mai bine sa pastrezi mai multa energie pentru ceea ce urmeaza sa vizitezi in aceasta zona.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imageAsselione
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 08.01.2020

imageFundatiaJOYO
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 08.01.2020

imageAsselione
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 07.01.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10