Ce ai de vazut cand gasesti cazare in Horezu Ce ai de vazut cand gasesti cazare in Horezu
Rated 4.75/5 bazat pe 3001 voturi
Product description: Multi dintre romani inca nici nu stiu de existenta acestui oras si frumusetile de aici, iar acest lucru poate fi destul de trist in conditiile in care chiar si romanii risca sa treaca cu vederea peste ceea ce pot descoperi despre cultura romana, traditiile ei si mai ales frumusetea naturii.Horezu se gaseste in judetul Valcea, cam la jumatatea distantei dintre alte doua frumoase orase ale judetului, Ramnicu Valcea si Targu Jiu. Chiar daca denumire
Publicat pe 04 Apr 2013 11:24:43 de brainiac
Categoria: Turism Subcategoria: Destinatii
Acorda o nota acestui articol:
9.
5


Multi dintre romani inca nici nu stiu de existenta acestui oras si frumusetile de aici, iar acest lucru poate fi destul de trist in conditiile in care chiar si romanii risca sa treaca cu vederea peste ceea ce pot descoperi despre cultura romana, traditiile ei si mai ales frumusetea naturii.


Horezu se gaseste in judetul Valcea, cam la jumatatea distantei dintre alte doua frumoase orase ale judetului, Ramnicu Valcea si Targu Jiu. Chiar daca denumirea orasului ne face sa ne gandim la un anumit aliment, de fapt, Horezu vine de la ciuhurez, un tip de pasare care seamana destul de mult cu bufnita si se gasea in numar destul de mare in padurile din zona. Inainte sa apara localitatea Horezu, la foarte mica distanta exista localitatea Romanii de Jos. Toate acestea se petreceau sub domnia lui Constantin Brancoveanu, unul dintre cei mai de seama domnitori ai Tarii Romanesti, domnie sub care aceasta regiune a cunoscut o puternica inflorire culturala si spirituala.

pensiune Horezu

Domnitorul a ctitorit in apropiere de localitate manastirea Horezu. O reprezentanta a stilului brancovenesc in ceea ce priveste arhitectura, culorile, picturile din biserica s.a.m.d. Manastirea face parte din patrimoniul UNESCO deja de cativa ani, ceea ce a determinat multi turisti straini sa vina sa o viziteze.


Un alt simbol destul de important al orasului Horezu este targul international de ceramica Cocosul de Hurez. Chiar daca initial targul nu se desfasura decat la nivel national, cu timpul, importanta si valoarea lucrarilor a facut ca acesta sa devina un eveniment si mai populat de turisti si olari deosebiti din afara tarii. Lucrarile sunt expuse pentru publicul larg, iar ceramistii se pot mandri cu lucrarile lor, de o valoare culturala extraordinara.


Orasul Horezul este o destinatie turistica ideala atat pentru romani cat si pentru straini. Concentrarea de cultura romaneasca si frumuseti ale naturii asigura pentru oricine vine in aceasta zona o vacanta in care sa se incarce cu energie, povesti si legende frumoase despre locuri nedescoperite, spiritualitatea lacasurilor de cult, linistea naturii si arta cu care aceasta a modelat pesisajul prin chei ale raurilor, pesteri s.a.


Daca vrei sa iti gasesti cazare in Horezu nu iti va fi foarte greu sa reusesti din momentul in care vei cauta pe internet pensiune Horezu sau chiar cazare Horezu. Locuitorii sunt primitori si te vor ajuta oricand ai nevoie cu informatii despre tot ce poti vedea in zona si mai ales, sfaturi pentru pentru vacante reusite.


Acorda o nota acestui articol:
9
,5


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10