REPATRIEREA ROMANILOR DECEDATI REPATRIEREA ROMANILOR DECEDATI
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Repatrierea romanilor decedati in strainatate – Transportul decedatilor catre casa.   Romanii care au decedat pe meleaguri straine costa mii de euro, daca apartinatorii vor sa-i inmormanteze crestineste in tara. Din pacate, anual, mii de romani se confrunta cu astfel de problemele legate de repatriere. Multe familii renunta sa mai aduca în tara trupurile rudelor decedate, pentru c? nu isi permit sa plateasca transportul funerar
Publicat pe 18 Mar 2016 23:27:57 de mihai
Categoria: Stiri Subcategoria: General
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Repatrierea romanilor decedati in strainatate – Transportul decedatilor catre casa.

 

Romanii care au decedat pe meleaguri straine costa mii de euro, daca apartinatorii vor sa-i inmormanteze crestineste in tara.

Din pacate, anual, mii de romani se confrunta cu astfel de problemele legate de repatriere. Multe familii renunta sa mai aduca în tara trupurile rudelor decedate, pentru c? nu isi permit sa plateasca transportul funerar al acestora în Romania, costul variaza intre 4000-8000 de euro.

In luna februarie am stat de vorba cu prietenul meu Mihai din Brasov stabilit in Italia de 10 ani. El impreuna cu sotia lui au stabilit sa-si aduca tatal in varsta de 66 de ani (pensionar) in Italia, totul fiind bine pana cand tatal sau a fost invins de o boala  diagnostigata in urma cu 3 ani.

Anuntat de cei de la spitalul din Roma ca tatal sau a decedat, Mihai a ajuns imediat la spital acolo au inceput toate problemele legate de repatrierea tatalui sau in Romania.

Indrumat de personalul spitalului sa contacteze o firma funerara specializata in transport decedati acesta a avut surpriza neplacuta prezentata de firma din italia, acestia prezentand oferta lor in valoare de 6500 de euro, care consta in: Documentatia pentru repatriere, sicriul de zinc si cel de lemn, manipularea si transportul.

Apelarea la o firma specializata in transporturi si servicii funerare este obligatorie prin lege in toate tarile membre UE. In tari ca Italia sau Spania, spre exemplu, mortii straini sunt incinerati daca nu sunt preluati de familiile lor in mai putin de un an de zile.

Sunat de Mihai, acesta m-a rugat daca nu putem gasi o solutie mai buna sa-I aducem pe tatal lui decedat in tara. La randul meu am intrebat alti prieteni si am dat de o firma specializata in repatrieri decedati “Funerare Nicolas”din Bucuresti care ne-au venit in ajutor cu tot ce a insemnat aceasta repatriere. Firma din Romania ne-a explicat foarte clar de ce sunt costurile asa de mari in Italia.

In primul rand intocmirea actelor de repatriere  se pot face si de catre apartinatorii familiei daca acestia sunt indrumati corect, apoi adaosul comercial al firmelor din Italia este foarte mare, sicriul de zinc si cel de lemn,capsularea , etc.  Mihai a platit acestei Firme din Romania suma de 1500 de euro  deoarece tatal sau era pensionar in Romania si cei de la firma “Funerare Nicolas” cunoscand foarte bine legislatia din Italia au reusit sa-l ajute pe Mihai cu repatrierea tatalui sau

.Aceasta firma am gasit-o si pe internet: www.funerarenicolas.ro motiv care vreau sa le multumesc atat eu cat si prietenul Mihai.  Tot cu romanul nostru iti faci treaba, pacat ca nu suntem  ajutati si de autoritatile noatre din italia.

 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

mihai andrei 
Membru din: 18 Mar 2016 23:23:34

Despre autor:

Articole publicate: 1
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10