Certificatul energetic, obligatoriu in tranzactii imobiliare Certificatul energetic, obligatoriu in tranzactii imobiliare
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Certificatul de performanta energetica a devenit obligatoriu in tranzactiile imobiliare incepand cu acum 2013. La 3 ani dupa intrarea in vigoare a acestei legi, sunt inca multe situatii in care nu se prezinta certificatul energetic. Situatii in care este necesara prezentarea acestui document: -vanzare proprietate-inchiriere imobil Certificatul energetic este un document oficial, efectuat de catre o firma specializata de auditori energetici, c
Publicat pe 12 Apr 2016 09:48:48 de creadiv
Categoria: Stiri Subcategoria: General
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Certificatul de performanta energetica a devenit obligatoriu in tranzactiile imobiliare incepand cu acum 2013. La 3 ani dupa intrarea in vigoare a acestei legi, sunt inca multe situatii in care nu se prezinta certificatul energetic.
Certificat Energetic

Situatii in care este necesara prezentarea acestui document:
-vanzare proprietate
-inchiriere imobil

Certificatul energetic este un document oficial, efectuat de catre o firma specializata de auditori energetici, care indica consumul estimativ de energie al unei constructii.

Analiza efectuata de catre auditorii energetici, determina clasa energetica a cladirii, dupa cum urmeaza: clasa A, B, C, D, E, F si G. 

A - reprezinta clasa superioara, unde se incadreaza imobilele cu cel mai mic consum de energie si G-ul, cel mai ridicat consum de energie - peste 820 kwh/m2/an.

De ce este importanta prezenta unui certificat energetic:

-Ofera informatii relevante despre consumul de energie al unei propietati;

- Ajuta la scaderea consumului energetic si a costurilor de intretinere;

- Ofera conditii bune de trai - O cladire bine izolata mentina caldura iarna si ofera racoarea potrvita in sezonul estival;

Prin continutul certificatului energetic, atat potentialii proprietari, cat si agentii imobiliari pot afla informatii importante despre proprietare: In calitate de vanzator, acest document te poate ajuta sa inchei mai rapid o tranzactie, iar daca esti in postura de cumparator, poti descopera situatia energetica a viitoarei locuinte: nivelul de performanta energetica al cladirii, de la consumul de apa calda, caldura si sistemul de iluminare.

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10