Birourile viitorului - lumea cladirilor inteligente? Birourile viitorului - lumea cladirilor inteligente?
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Cladirea de birouri Edge din Amsterdam se lauda cu cafea buna, multa lumina naturala si o sala de sport ce le ofera prilejul angajatilor sa se mentina sanatosi si sa participe la alimentarea cu energie a biroului. De asemenea, toaletele sunt cu apa de ploaie, are un robot ce te provoaca sa te plimbi seara si o intreaga gama de tehnologie inteligenta pentru a face cladirea durabila. Asa a fost denumit cel mai verde birou din lume. C
Publicat pe 15 Apr 2016 11:01:13 de markkona
Categoria: Stiri Subcategoria: General
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Cladirea de birouri Edge din Amsterdam se lauda cu cafea buna, multa lumina naturala si o sala de sport ce le ofera prilejul angajatilor sa se mentina sanatosi si sa participe la alimentarea cu energie a biroului. De asemenea, toaletele sunt cu apa de ploaie, are un robot ce te provoaca sa te plimbi seara si o intreaga gama de tehnologie inteligenta pentru a face cladirea durabila. Asa a fost denumit cel mai verde birou din lume. 

Cladirea are tehnologii inteligente, inglobate cu 28.000 de senzori care masoara temperatura, lumina, miscarea si umiditatea. Toate panourile cu LED-uri sunt foarte eficiente si au nevoie o cantitate mica de energie electrica. Angajatii pot controla temperatura, lumina cu ajutorul aplicatiilor de pe smartphone. Angajatii aleg temperatura dorita cu ajutorul unui indicator de pe telefon, iar valvele din conductele de deasupra capului se vor modifica, astfel incat sa nu-si deranjeze colegii. Visul beneficiilor dorite de un director este de a le spune persoanelor unde sa mearga in functie de spatiul disponibil. 

Din punct de vedere tehnologic acest lucru este posibil, dar comportamental nu deoarece angajatii doresc sa mearga in acelasi loc in fiecare zi alaturi de colegii lor. Nu este clar cati angajati folosesc stikerele cu coduri QR expuse in camerele de sedinta, lasandu-i sa se conecteze la orice exista in interiorul camerei de intalnire cu ajutorul telefonului - inclusiv ecranele 4K le pot arata prezentarile proprii, pot modifica lumina si incalzirea. 

Prin astfel de cladire de birouri se doreste incurajarea angajatilor de a merge mai verde deoarece este disponibil un spatiu imens pentru biciclete si un perete intreg dedicat incarcarii masinilor electrice in parcarea subterana. Ecranele de bord arata o varietate de informatii in timp real, inclusiv numarul angajatilor din cladire, numarul vizitatorilor, consumul de energie si temperatura, inclusiv cata cafea se consuma si ce tip. Din statistici s-a demonstrat ca cele mai consumate sunt caffee latte si cappucino, ceea ce rezulta ca laptele a fost consumat des si de aceea au optat pentru un compartiment mai mare pentru lapte. 

In concluzie, modul in care se petrec lucrurile intr-o cladire de birouri este intr-adevar inteligent. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

markkona markkona 
Membru din: 23 Mar 2016 09:01:54

Despre autor:
-

Articole publicate: 29
Scoring autor: 1.8

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10