Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Cluj Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Cluj
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Dezvoltarea comunitatii unui oras precum Clujul, candidat la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 si detinatoarea titlul de Capitala Culturala a Tineretului 2015, presupune implementarea si monitorizarea unui sistem integrat pentru gestionarea si managementul deseurilor – un proiect care are un efect important asupra calitatii vietii oamenilor, dar si asupra mediului inconjurator. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Eco-
Publicat pe 14 Nov 2013 17:07:23 de vasilem
Categoria: Stiri Subcategoria: Comunicate de Presa
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Dezvoltarea comunitatii unui oras precum Clujul, candidat la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 si detinatoarea titlul de Capitala Culturala a Tineretului 2015, presupune implementarea si monitorizarea unui sistem integrat pentru gestionarea si managementul deseurilor – un proiect care are un efect important asupra calitatii vietii oamenilor, dar si asupra mediului inconjurator.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan Cluj dispune de un proiect pentru deseuri pe care doreste sa-l implementeze la Cluj-Napoca, un proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Obiectivele proiectului presupun colectarea deseurilor menajere de la intreaga populatie si a judetului Cluj, imbunatatirea logisticii de colectare a deseurilor la nivelul judetului, promovarea compostarii individuale, valorificarea si reciclarea deseurilor colectate separat, reducerea cantitatii de deseuri biodegradabile la depozitare, eliminarea deseurilor reziduale, inchiderea depozitelor neconforme si cresterea constientizarii publice.

Sistemul de Management Integrat al Deseurilor ClujSMID Cluj – este format din patru componente de baza, si anume: 1. Colectarea si transportul deseurilor; 2. Tratarea deseurilor; 3. Depozitarea deseurilor; 4. Asistenta tehnica si constientizare.

Colectarea si transportul deseurilor imparte judetul in patru zone. Zona 1 – Feleacu; Zona 2 – Huedin; Zona 3 – Mihai Viteazu; Zona 4 – Gherla. Proiectul vizeaza constructia a trei statii de transfer si achizitia echipamentelor necesare (camioane de transport si precontainere) in localitatile Gherla, Huedin si Mihai Viteazu. Achizitia a 7.820 de containere de 1,1 mc pentru colectare selectiva a deseurilor, achizitia a 21.000 de unitati de compostare individuala a 220 litri, achizitia containerelor pentru deseuri speciale (voluminoase si municipal periculoase), acestea fiind doar cateva dintre punctele trecute in descrierea sistemului de management  pentru deseuri in Cluj.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Vasile Manu 
Membru din: 30 Sep 2013 14:10:48

Despre autor:

Articole publicate: 63
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10