Gothaer Asigurari Reasigurari anunta cresterea volumului de prime din primul semestru al anului 2013 Gothaer Asigurari Reasigurari anunta cresterea volumului de prime din primul semestru al anului 2013
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: La nivel de grup, Gothaer si-a majorat profitul in 2012 cu 54,5% si rezultatul din investitii cu 28%, influentand pozitiv stabilitatea financiara a grupului. Bucuresti 9 septembrie 2013 – Gothaer Asigurari Reasigurari anunta pentru primul semestru al anului 2013 afaceri locale in crestere de peste 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cumuland un volum total al primelor brute subscrise de peste 27 milioane de lei pentru primele
Publicat pe 16 Sep 2013 09:30:05 de Calinao
Categoria: Stiri Subcategoria: Comunicate de Presa
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


logo gothaerLa nivel de grup, Gothaer si-a majorat profitul in 2012 cu 54,5% si rezultatul din investitii cu 28%, influentand pozitiv stabilitatea financiara a grupului.

 

Bucuresti 9 septembrie 2013 – Gothaer Asigurari Reasigurari anunta pentru primul semestru al anului 2013 afaceri locale in crestere de peste 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cumuland un volum total al primelor brute subscrise de peste 27 milioane de lei pentru primele 6 luni ale anului curent.

 

Cresterea sustinuta a Gothaer Asigurari Reasigurari pe piata locala se releva inca de la inceputul anului, compania urcand 4 locuri in clasamentul de asigurari generale la finele primului trimestru din 2013, conform datelor publicate de insuranceprofile.ro.

 

„Continuam sa ne dezvoltam afacerile in zona de retail, precum si pe segmentul companiilor mici si mijlocii, cu un plan de afaceri construit pe strategii bine definite pentru a ajunge la un volum de prime consolidat si sustenabil. Focusul nostru ramane in continuare pe client si in jurul lui ne concentram atat strategia de crestere, cat si mentinerea si imbunatatirea permanenta a serviciilor acordate” declara Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

 

In topul asigurarilor Auto Casco din Romania, Gothaer se afla printre primii 10 asiguratori in trimestrul I al anului 2013, cu o cota de piata de 1.07%, ajungand in S1 la un volum de prime de peste 9 milioane lei.

 

Compania a inregistrat cresteri semnificative si pe partea de asigurari tip property, principala linie de business a campaniei, cu 291% fata de S1 2012, cumuland un volum de prime brute subscrise de peste 12 milioane de lei.

In ceea ce priveste categoria asigurarilor agricole, Gothaer ocupa locul 3 in clasamentul de profil, cu o rata imbunatatita a cotei de piata de la 6,58% in T1 2012, la 11,66% in 2013.

 

Rezultate pozitive s-au inregistrat la nivelul intregului Grup Gothaer (Gothaer Group Press Release Cologne). Astfel, conform datelor oficiale referitoare la rezultatele financiare obtinute in 2012, grupul german Gothaer anunta o crestere a primelor subscrise brute de 3,2%, mult peste media pietei germane de asigurari (2%), atingand un volum total de peste 4,181 milioane euro. La aceasta crestere a grupului pe piata domestica au contribuit toate liniile de asigurari, facand posibila o crestere a profitului de 54,5%, cu o valoare de 224 milioane euro.

 

Oferta Gothaer Asigurari Reasigurari cuprinde produse cheie adresate atat persoanelor fizice cat si celor juridice si include atat tipurile de asigurari specifice nevoilor individuale private, precum asigurarile de locuinte, casco si sanatate, cat si o gama larga de produse inovatoare adresate antreprenorilor, companiilor mici si mijlocii si angajatilor.

 

Despre Gothaer Asigurari Reasigurari

Gothaer Asigurari Reasigurari isi propune sa fie prima optiune a clientilor sai, avand standarde inalte in cea ce priveste calitatea produselor si serviciilor oferite si bazandu-se totodata pe experienta vasta si pe sprijinul grupului Gothaer. Avand in prezent peste 180 de angajati si prime brute subscrise de 8.4 milioane de euro in 2012 (4.27 milioane in 2011), compania intentioneaza sa devina un jucator cheie pe piata asigurarilor generale din Romania. Produsele Gothaer Asigurari Reasigurari sunt accesibile prin intermediul sucursalelor din Bucuresti si din alte orase mari din Romania, online pe www.gothaer.ro, precum si prin intermediul agentilor si brokerilor de asigurare.

Gothaer Finanzholding AG a cumparat pachetul majoritar al Gothaer Asigurari Reasigurari, restul de actiuni fiind detinute de domnii Dr. Constantin Toma, Presedinte al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari si de Efraim Naimer, Membru al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari.

 

Despre Gothaer Insurance Group

Fondat in 1820, Gothaer are peste 3.5 milioane de clienti si prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Compania se numara printre marile grupuri de asigurari din Germania si este una dintre cele mai mari companii de asigurari mutuale. In cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administreaza activitatile financiare ale acestuia. Portofoliul companiei cuprinde persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii, antreprenori si profesionisti. Modelul de afaceri al companiei este amplu si diversificat. 40% din veniturile sale provin din prime de asigurare de proprietati si accidente, 40% din asigurarile de viata si 20% din asigurarile de sanatate. Grupul Gothaer este cotat cu rating A- de catre Standard & Poor si rating A de catre Fitch Ratings. Gothaer si-a inceput expansiunea in afara Germaniei, intrand in CEE prin achizitia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum si prin implicarea in asociatia europeana a asiguratorilor Eurapco.


 

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati:

 

Anca Scarlat, GolinHarris

M. +40 741 278 903

E. ascarlat@golinharris.com

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Marilena Mihaela 
Membru din: 19 Nov 2012 12:27:41

Despre autor:

Articole publicate: 73
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10