Eco Sud deschide un nou capitol ecologic în Judetul Teleorman Eco Sud deschide un nou capitol ecologic  în Judetul Teleorman
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Alexandria, 7 martie 2013               Proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor la nivelul Judetului Teleorman”, initiat de Consiliul Judetean Teleorman si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Teleorman si finantat de Uniunea Europeana a fost completat astazi prin semnarea contractului de delegare prin concesionare a serviciilor privind Administrarea De
Publicat pe 08 Mar 2013 09:25:59 de irina.cuturescu
Categoria: Stiri Subcategoria: Comunicate de Presa
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Alexandria, 7 martie 2013

              Proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor la nivelul Judetului Teleorman”, initiat de Consiliul Judetean Teleorman si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Teleorman si finantat de Uniunea Europeana a fost completat astazi prin semnarea contractului de delegare prin concesionare a serviciilor privind Administrarea Depozitului Central de la Mavrodin catre societatea Eco Sud, companie de prim rang în Europa de Est în domeniul tratarii deseurilor menajere. Proiectul are o valoare totala de 21,5 milioane de euro.

              Noul sistem integrat de gestionare a deseurilor, realizat prin acest proiect, include depozitul ecologic de deseuri, o statie de sortare, o statie de compostare si un sistem de colectare selectiva. Etapa finala în traseul deseurilor presupune transportarea si depozitarea deseurilor menajere care nu pot fi reciclate în noul depozit, depozit care beneficiaza de un sistem avansat de etansare, drumuri tehnologice, cladiri administrative, un cântar pod bascula, o statie de tratare a levigatului si o statie destinata arderii gazului rezultat din deseuri. Astfel se definitiveaza parcursul deseurilor menajere, pentru ca Judetul Teleorman sa fie mai curat, mai putin poluat si nu în ultimul rând, mai civilizat.

              Prin urmare, compania Eco Sud se extinde în extremitatea sudica a tarii, incluzând de astazi în gestionarea sa Depozitul Central de la Mavrodin, a carui administrare este rezultatul definitiv al procedurii de achizitie publica demarata în 2010 de Consiliul Judetean Teleorman si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Teleorman. În calitate de operator al depozitului, compania Eco Sud va asigura acoperirea totala a activitatii de depozitare si eliminare a deseurilor la nivelul întregii regiuni, oferind servicii de depozitare, tratare si eliminare a deseurilor menajere, dar si servicii de compostare si reciclare. Adaugând în gestiunea sa acest depozit zonal, compania Eco Sud îti consolideaza pozitia de companie dedicata promovarii unui sistem durabil de gestionare a deseurilor, excelentei în servicii si responsabilitatii fata de mediul înconjurator.

                        Desemnarea companiei Eco Sud drept operator al Depozitului Central de la Mavrodin marcheaza cei 12 ani de experienta ai companiei în furnizarea de servicii profesioniste în activitatea de gestionare a deseurilor. Ne vom mobiliza, vom face investitii imediate, în primele 2 saptamâni, de peste 1 milion de euro, pentru a pune pe deplin în actiune acest depozit într-un timp cât mai scurt si pentru ca rezultatele sa fie cat mai evidente."


Despre Eco Sud SRL:

             Începând cu anul 2001, compania Eco Sud este un important furnizor de servicii în domeniul deseurilor nepericuloase solide urbane si industriale asimilabile, ce întruneste toate criteriile de acceptare stabilite prin autorizatiile integrate de mediu pe care le detine. Eco Sud este considerata o companie de prim rang în Europa de Est, datorita celui mai mare depozit detinut: Vidra - pentru Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, cu o suprafata totala de 45 de hectare, având cantitati de peste 2000 de tone de deseuri tratate zilnic si o frecventa de peste 400 de autogunoiere pe zi.

             Succesul companiei Eco Sud se datoreaza unei echipe tinere si entuziaste care s-a specializat în domeniul deseurilor atât în tara cât si în strainatate, în conformitate cu directivele de mediu ale Uniunii Europene, al carei coordonator tehnic actual este Stefano Veggi, un reputat specialist la nivel european, profesor în ingineria mediului la Facultatea din Siena, Italia, printre realizarile sale numarându-se proiectarea a numeroase depozite de deseuri din Europa si America de Sud.

             Asumându-si integral angajamentul pentru calitatea serviciilor, prin investitii directe în îmbunatatirea procesului tehnologic al celor 2 depozite ecologice coordonate (Vidra – pentru Judetul Ilfov si Municipiul Bucuresti si Mofleni – pentru Judetul Dolj si Municipiul Craiova), Eco Sud a integrat profesionalismul, inovatia si grija fata de mediu în politica sa de management. 

             Prin includerea Depozitului Central de la Mavrodin în administrarea sa, partenerilor de traditie ai companiei – Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Craiova si Consiliul Judetean Dolj, li se adauga începând de astazi, Consiliul Judetean Teleorman, ca prinicipal partener pentru o gestiune eficienta si profesionista a deseurilor.


 Biroul de presa S.C. Eco Sud SRL

www.ecosud.ro

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Irina Cuturescu 
Membru din: 07 Mar 2013 18:59:34

Despre autor:
Eco Sud

Articole publicate: 1
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10