Consecintele utilizarii telefonului mobil in timpul condusului Consecintele utilizarii telefonului mobil in timpul condusului
Rated 5/5 bazat pe 3 voturi
Product description: Un studiu efectuat recent de catre pdc.ro printre utilizatorii sai, a aratat ca exista un  risc major de accidente, cand soferii cad prada distragerilor externe, in timpul condusului. Studiul a aratat ca angajarea in activitati vizuale (cautarea telefonului mobil, apelarea sau scrierea de mesaje in timpul condusului), asociate cu utilizarea telefoanelor mobile si a altor dispozitive portabile, cresc riscul producerii de accidente
Publicat pe 20 Aug 2014 08:14:09 de pdc.ro
Categoria: Stiri Subcategoria: Comunicate de Presa
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Un studiu efectuat recent de catre pdc.ro printre utilizatorii sai, a aratat ca exista un  risc major de accidente, cand soferii cad prada distragerilor externe, in timpul condusului. Studiul a aratat ca angajarea in activitati vizuale (cautarea telefonului mobil, apelarea sau scrierea de mesaje in timpul condusului), asociate cu utilizarea telefoanelor mobile si a altor dispozitive portabile, cresc riscul producerii de accidente cu pana la de trei ori mai mult. Datele colectate au relevat urmatoarele:

Scrierea de mesaje, cautarea de informatii pe telefon sau apelarea sunt activitatile care distrag cel mai mult atentia soferilor de la drum. 

Mesajele text dubleaza riscul de accidente si cauzeaza distragerea atentiei soferilor cu pana la 23 de secunde, timp in care acestia nu sunt atenti la condus.

Activitatile din timpul efectuarii unui apel telefonic (cautarea telefonului, identificarea persoanei care va fi apelata si apelul propriu zis) cresc riscul de accidente cu pana la de trei ori mai mult. 

Nu exista un risc de crestere a accidentelor direct legat de activitatea specifica de a vorbi la telefon in timpul condusului. Totusi, activitatile vizuale de dinaintea apelului (cautarea telefonului, atingerea telefonului) au legatura intotdeauna cu utilizarea mobilului. Astfel, intreaga activitatea de folosire a telefonului mobil in timpul sofatului devine mult mai riscanta. 

Chiar si pentru dispozitivele hands-free, pana si cele integrate in masina, e nevoie de anumite activitati vizuale, care implica cel putin jumatate din timpul de mai sus, lucru asociat cu un risc crescut de accidente.

Despre pdc.ro
Misiunea pdc.ro este aceea de a-i ajuta pe cei care doresc sa sustina examenul auto, atat teoretic, cat si practic, in scopul de a obtine permisul de conducere pe teritoriul Romaniei. Site-ul
www.pdc.ro a luat nastere in anul 2007 si este un serviciu gratuit pentru persoanele care doresc sa obtina permisul de conducere. Printre serviciile oferite amintim chestionarele auto similare cu cele de la examen cu explicatii la fiecare intrebare, curs de legislatie rutiera pe intelesul tuturor, director cu toate scolile de soferi si toti instructorii autorizati din Romania, articole de specialitate. 

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Andrei Gusan 
Membru din: 14 Aug 2014 10:57:36

Despre autor:

Articole publicate: 1
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10