17 martie - Ziua Mondiala a Asistentei Sociale 17 martie - Ziua Mondiala a Asistentei Sociale
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Ziua Mondiala a Asistentei Sociale, 17 martie             Cu siguranta v-ati pus cândva întrebarea: „ce se întâmpla cu persoanele vulnerabile din tara noastra, cine este persoana careia îi revine responsabilitatea suportului în rezolvarea problemelor sociale?”             Raspunsul este: Asistentul Social.    &nb
Publicat pe 27 Mar 2015 08:42:54 de
Categoria: Stiri Subcategoria: Comunicate de Presa
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Ziua Mondiala a Asistentei Sociale, 17 martie

 

          Cu siguranta v-ati pus cândva întrebarea: „ce se întâmpla cu persoanele vulnerabile din tara noastra, cine este persoana careia îi revine responsabilitatea suportului în rezolvarea problemelor sociale?”

            Raspunsul este: Asistentul Social.

            Asistentul Social este persoana în care trebuie investit pentru a-si dezvolta abilitatile necesare de a gestiona cazuri de dificultate sociale. Acesta necesita, pentru a reusi, scolarizare si suport din partea persoanelor avizate, ce detin competente în domeniu, dar si suport si sprijin din partea societatii pentru recunoasterea profesiei de Asistent Social si contributia acestuia la bunastarea sociala.

            Atunci când investesti în dezvoltarea asistentului social, investesti în societate. Practic, cu fiecare caz rezolvat societatea functioneza mai bine, deoarece beneficiarii sunt sustinuti si îsi ating potentialul.

            În tara noastra, din pricina lipsei de informatie si a prejudecatilor este deformata perceptia societatii cu privire la beneficiarul de Asistenta Sociala, dar si în ceea ce priveste profesia de Asistent Social; prin urmare este afectata demnitatea acestora.

            Demnitatea este o valoare pe care Asistentii Sociali o respecta si o promoveaza spre a o redescoperi împreuna cu toti cei care cred în aceasta cu ocazia Zilei Mondiale a Asistentei Sociale sarbatorita pe 17 Martie în cadrul evenimentelului special organizat de Asociatia ASProA.S. (www.asproas.ro) împreuna cu Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor în Asistenta Sociala – CFCECAS (www.cfcecas.ro ). Acest eveniment este alcatuit din doua momente, primul se numeste BIBLIOTECA VIE ÎN ASISTENTA SOCIALA si va avea loc la PALATUL PARLAMENTULUI, în data de 17 martie 2015, orele 10:00-13:00.  Cartile din acesta Biblioteca Vie sunt Asistentii Sociali practicieni cu care puteti vorbi despre experienta lor în domeniul asistentei sociale. Al doilea moment al acestui eveniment reprezinta o PROMOVARE ÎN STRADA a profesiei de asistent social, cât si promovarea unui sistem care sa nu încalce demnitatea persoanei care beneficiaza de suportul serviciilor de asistenta sociala. Acesta va avea loc în PIATA REVOLUTIEI din Bucuresti între orele 13.00-15.00. Participarea se poate face doar prin înscriere prealabila pe pagina www.asproas.ro

Gabriela David

Facultatea de Teologie Ortodoxa „Iustinian Patriarhul”, Sectia Asistenta Sociala, Anul I

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Gabriela David 
Membru din: 13 Mar 2015 12:20:38

Despre autor:

Articole publicate: 1
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10