Pregatirea pentru sezonul rece pe bicicleta Pregatirea pentru sezonul rece pe bicicleta
Rated 4.835/5 bazat pe 3 voturi
Product description: Incepem sa ne apropiem, cu fiecare zi ce trece, de sezonul de iarna - multi dintre noi continuam sa mergem pe bicicleta chiar si daca toamna si-a intrat in drepturi. Echipati corespunzator, cu bicicleta atent pregatita si accesorizata reusim sa facem fata cu brio frigului, umezelii si vantului. Vom privi in acest articol mai indeaproape aceste aspecte, punctand cateva din achizitiile pe care trebuie sa le facem sau masurile pe care trebuie sa le
Publicat pe 29 Oct 2013 14:54:44 de StefanSkw
Categoria: Sport Subcategoria: Echipament
Acorda o nota acestui articol:
9.
7


biciclete mtbIncepem sa ne apropiem, cu fiecare zi ce trece, de sezonul de iarna - multi dintre noi continuam sa mergem pe bicicleta chiar si daca toamna si-a intrat in drepturi. Echipati corespunzator, cu bicicleta atent pregatita si accesorizata reusim sa facem fata cu brio frigului, umezelii si vantului. Vom privi in acest articol mai indeaproape aceste aspecte, punctand cateva din achizitiile pe care trebuie sa le facem sau masurile pe care trebuie sa le intreprindem pentru a fi pregatiti pentru urmatoarele luni. Iar daca te-ai decis sa te apuci doar acum de ciclism, cum ar fi sa iti cumperi chiar acum ce ti se potriveste, stiind ca toamna aduce reduceri de peste 20%? Descopera biciclete mtb potrivite pentru orice buget si stil de mers, iar mai apoi echipeaza-te si cu accesoriile de care ai nevoie!


Inainte de a ajunge la alte aspecte, nu trebuie sa uitam verificarea obisnuita a bicicletei - precum e necesara la anumite perioade de timp; ne gandim aici la inspectia franelor, a cauciucurilor, functionarea schimbatoarelor.  


Mai apoi putem trece la gresarea si ungerea partilor mobile, intr-un mod corect - vom lua in considerare deci rotile, angrenajul, schimbatoarele. Vom folosi solutii, lubrifianti si uleiuri de calitate, special destinate umezelii si temperaturii scazute, ce urmeaza in urmatoarele 4 luni (cel putin). E foarte important ca ploaia, apa de pe strada, umezeala, zapada, sa nu ne deterioreze componentele bicicletei.  Daca ne folosim bicicletele mtb si pentru a parcurge trasee offroad, cu atat mai mare vom avea nevoie si de protectie impotriva noroaielor, a prafului, nisipului si asa mai departe. Vom putea alege chiar si aparatori pentru roti, daca constructia cadrului ne permite acest lucru. De asemenea, putem apela la mecanisme si utilaje pentru a ne pregati noi insine bicicletele pentru ture de acest tip. Sa nu uitam nici de solutiile de curatare, pentru metal, plastic si carbon.


Tot aici putem sa amintim si necesitatea  de a accesoriza bicicleta - noaptea este mai lunga, iar noi trebuie sa fim vazuti in intuneric. Fie ca mergem pe strada, pe munte, pe pista de biciclete sau doar in parc luminile frontale nu trebuie neglijate, dar nici stopurile de spate, ochii de pisica sau benzile reflectorizante. Vestele reflectorizante si rucsacurile cu astfel de elemente sunt alte parti de care putem sa tinem cont, in special pentru ca si legislatia romaneasca referitoare la biciclete il precizeaza.


Iar daca tot vorbeam de echipamente, nu putem sa nu alocam acestui subiect un spatiu mai mare - temperaturile scazute ne determina sa ne imbracam mai gros, pentru a face fata frigului, vantului, intemperiilor. Segmentul de imbracaminte, incaltaminte si protectii contin deseori solutii potrivite oricaror gusturi si necesitati. Putem aminti jachetele rezistente la vant, pelerinele, pantalonii, colantii, bluzele, manusile de iarna. Ce purtam in picioare e de asemenea important - fie ca sunt pantofi speciali (cu spd-uri, daca bicicletele noastre de tip mtb sau road contin astfel de pedale), fie ca ne indreptam catre ghete de iarna. Recomandat e sa alegem si ciorapi speciali si huse de pantofi.  


Criterii precum: marimea exacta, materialele folosite, rezistenta, sunt extrem de importante inainte de a ne aventura sa facem o anumita achizitie, chiar daca preturile par a fi reduse.  Pentru mai multe detalii, acceseaza categoriile specializate  ale magazinului de biciclete mtb - Hypersport Bucuresti !Acorda o nota acestui articol:
9
,7


Recomandari:


Despre autor:

George Stefan  
Membru din: 19 Jun 2013 12:05:43

Despre autor:

Articole publicate: 39
Scoring autor: 9.372

imageAsselione
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 08.01.2020

imageFundatiaJOYO
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 08.01.2020

imageAsselione
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 07.01.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10