Acumulatori Varta si istoria companiei Acumulatori Varta si istoria companiei
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Fie ca vorbim despre acumulatori auto sau acumulatori mai mici pentru diferite aparate, vrem ca intotdeauna sa avem ce este mai bun, pentru ca vrem ca banii pe care ii cheltuim sa ne aduca produse care sa ne fie de folos pentru cat mai mult timp, sa fie cat mai fiabile. Asa ca, uneori preferam sa platim ceva mai mult, ca sa primim acumulatori de calitate. Varta este unul dintre brand-urile pentru care am plati mai mult pentru ca stim care este e
Publicat pe 11 Nov 2013 10:46:35 de Cristina
Categoria: Pentru barbati Subcategoria: Auto
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


acumulatori varta Fie ca vorbim despre acumulatori auto sau acumulatori mai mici pentru diferite aparate, vrem ca intotdeauna sa avem ce este mai bun, pentru ca vrem ca banii pe care ii cheltuim sa ne aduca produse care sa ne fie de folos pentru cat mai mult timp, sa fie cat mai fiabile. Asa ca, uneori preferam sa platim ceva mai mult, ca sa primim acumulatori de calitate. Varta este unul dintre brand-urile pentru care am plati mai mult pentru ca stim care este evolutia acesteia in timp si ca nu s-a renuntat niciodata la calitate.

Despre acumulatori Varta vorbim azi, dar ca sa putem sa ne dam seama ce inseamna brand-ul Varta, trebuie sa stim putina istorie. Iar istoria Varta incepe din anul 1887, cand fondatorul companiei deschide Büsche & Müller in orasul Hagen din Germania. In 1890, AEG si Siemens, care produceau acumulatori, care sunt o parte a bateriilor, se decid sa investeasca in compania deschisa de Adolf Müller, care a devenit Accumulatorenfabrik AG. In acest stadiu, compania produce baterii pentru prima masina electrica ajunsa in Germania, in anul 1893.

Abia in 1904 se naste numele Varta, initial pentru a produce acumulatori mici si portabili folositi pentru pornirea motoarelor. Varta vine de la Vertrieb Aufladung Reparatur Transportabler Akkumulatoren, care inseamna Distributie, Reincarcare si Reparatie pentru acumulatori portabili. Doar un an mai tarziu, Varta produce primii acumulatori care sa aduca iluminare pentru automobile, pentru ca sofatul pe timp de noapte sa nu mai fie atat de periculos.

In portofoliul Varta intra Petrix Chemische Fabrik AG in 1926, cei care au dezvoltat prima baterie care se poate stoca. De atunci varietatea de baterii Varta a fost mereu importanta pe piata. Zece ani mai tarziu, Varta ofera primele baterii cu marime standard, care incap in orice masina, ceea ce face schimbarea lor rapida, usoara si mai ieftina. In 1950, Varta are prima linie de asamblare pentru baterii auto, ceea ce aduce companiei costuri de productie mai mici, ceea ce a facut ca si produsele sa fie mai ieftine. In 1962, Varta inlocuieste componentele din lemn cu unele din plastic, pentru a crea un produs mai rezistent. Dar nu s-au oprit aici, in 1966, cauciucul greoi al bateriilor este inlocuit cu cutii din plastic, care le facea mai usor de mutat dintr-un loc in altul. Nu mult dupa aceea s-a reusit realizarea bateriilor care garantau ca nu vor mai fi scurgeri de lichid de baterie, ca mai apoi sa se creeze prima baterie rezistenta la vibratii care acoperea cererea de baterii pe piata vehiculelor din domeniul constructiilor.

Poate nu stiati, dar primele baterii fara mentenanta au aparut in 1986 si se bazeaza pe tehnologia legata de electroliti. Tehnologia bazata pe argint se lanseaza in Europa in anul 1995 si este preluata si de Varta, care produce bateria Silver Dynamic, care este ideala pentru masini performante si cu multi consumatori. In anul 2000 Varta deschide centrul de dezvoltare in tehnologia bateriilor in Hanover, unde se aduna cei mai proeficienti designeri si ingineri din domeniu.

Bateriile Start-Stop au fost dezvoltate in anul 2007, baterii care dobandesc repede increderea producatorilor de masini ca si BMW si Mini si nu dureaza mult pana cand Varta devine lider de piata si pe aceasta nisa. Doi ani mai tarziu, Varta castiga 3 premii intr-un an, pentru “Best Sales Marketing & After Sales Suport” oferit de TEMOT International, “Truck Supplier Award” oferit de Volvo si “Supplier of the Year Award” oferit de General Motors EMEA.

In 2010, Varta lanseaza programul de reciclare ecosteps, pentru a ajuta la planul global de ecologizare. Acest an este, de asemenea, presarat cu premii, castigand pentru a doua oara “Supplier of the Year Award” oferit de General Motors EMEA, dar si “Volkswagen Innovation Award” si “ Volkwagen Group Award for Sustainable Energy Storage System”. Anul urmator bateria Varta Start-Stop este premiata cu Edison Best New Product Award. Ca sa nu se inchida ciclul de premii, dupa un an Varta primeste alte doua premii, unul oferit de MAN, “Truck and Bus Supplier Award” si unul de Group TEMOT International “Innovation Award” pentru tehnologia AGM.

Anul acesta Varta face rebranding, avand un nou logo, etichete, site, cataloage si materiale informative. Toate acestea pentru a fi cat mai deschisi fata de clientii sai si a aduce mai aproape de ei brand-ul Varta.

Acum stiti ca aveti parte de cei mai buni acumulatori de pe piata, prin multitudinea de premii pe care Varta le-a primit doar in ultimii ani, de la cei mai mari producatori auto de pe piata internationala. Totul ramane la latitudinea voastra, cum vreti sa va investiti banii si ce produse doriti sa cumparati pentru dumneavoastra.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Cristina Onea 
Membru din: 18 Jun 2013 15:06:41

Despre autor:

Articole publicate: 26
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10