Regaseste orasul Bucuresti - vizita la Muzeul Cotroceni Regaseste orasul Bucuresti - vizita la Muzeul Cotroceni
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Casa Poporului a devenit cunoscuta si este una dintre obiectivele turistice ale orasului Bucuresti, fiind cel mai simplu de recunoscut spre deosebire de Palatul Cotroceni. Palatul Cotroceni este situat intr-o regiune verde si linistita a orasului. Cele doua cladiri au in comun, amprenta pe care dictatorul Nicolae Ceausescu si-a lasat-o asupra acestora. Casa Popurului este {asemeni|precum| unui labirint si bariere. Palatul Cotroceni
Publicat pe 22 Apr 2016 12:09:56 de markkona
Categoria: Jurnalism Subcategoria: Reportaje
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Casa Poporului a devenit cunoscuta si este una dintre obiectivele turistice ale orasului Bucuresti, fiind cel mai simplu de recunoscut spre deosebire de Palatul Cotroceni. 

Palatul Cotroceni este situat intr-o regiune verde si linistita a orasului. Cele doua cladiri au in comun, amprenta pe care dictatorul Nicolae Ceausescu si-a lasat-o asupra acestora. Casa Popurului este {asemeni|precum| unui labirint si bariere. Palatul Cotroceni a fost marit, reconditionat si refacut in etape diferite ale istoriei sale. Acesta incepe din Dealul Cotroceni, unde domnitorul Serban Cantacuzino a inaltat o manastire pe care pe parcurs a utilizat-o ca locuinta domneasca de vara. Cutremurul din anul 1977 si-a pus amprenta pe cladire, iar lucrarile de renovare care au urmat au refacut stilul arhitectural, dar a adus si modificari semnificative la aranjamentele interioare. Dupa anul 1977, a fost inaltata sectiunea care gazduieste acum Presedentia Romana. In 1984, la cerintele lui Nicolae Ceausescu, biserica manastirii inaltata de Serban Cantacuzino a fost distrusa, iar in anul 1991, palatul, a devenit sediul Presedentiei Romane. 

Pe data de 27 decembrie a fost deschis Muzeul Cotroceni care se situeaza in sectiunea veche a palatului, astfel si-a deschis portile pentru turisti. Locul are o asociere puternica cu familia regala romaneasca deoarece a fost resedinta lor domneasca de vara, regina Maria fiind persoana care si-a pus cel mai mult amprenta asupra locului. Ea a urmarit dezvoltarea gradinii si a decorat sala de mese, dormitorul argintiu, salonul norvegian si salonul verde in functie de propriul ei gust, insa decorurile s-au schimbat atat de mult incat nu mai pot fi recunoscte. Daca mergi sa vizitezi vei avea privilgiul sa vezi o colectie de arta, inclusiv picturi romanesti si internationale, sculpturi, arta religioasa, arta decorativa sau de mobilier. Un ghid conduce vizitatorii prin saloane, dormitorare si camerele de luat masa, povestind istoria fiecarei incaperi. Turul poate sa inceapa sau poate sa se termine cu o oprire la biserica Cotroceni denumita „Adormirea Maicii Domnului”, reconstruita in 2003-2009. Poti intra folosi intrarea de la muzeu sau prin prezentarea unei carti de identitate sau a unui pasaport. Zona care gazduieste Presedentia Romaniei nu face parte din muzeu. 

Cu toate acestea, in timpul zilelor in care portile sunt deschise pentru vizitatori, se pot vizita si gradinile din jurul palatului. Inainte de a face o vizita, afla in ce ore sunt disponibile vizitele. Intr-adevar, zilele de lucru sunt mai putin aglomerate fata de zilele de la sfarsitul saptamanii. Pentru a avea acces trebuie sa ai la tine cartea de identitate, pasapotul sau in cazul copiilor, acestia trebuie sa fie insotiti de un supraveghetor. Palatul este prevazut cu sisteme de supraveghere, camere video si bariere de acces. Daca doresti sa faci fotografii in interiorul muzeul, trebuie sa platesti o taxa este de 40 lei si pentru realizarea filmarilor, trebuie sa platesti o taxa de 150 lei. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

markkona markkona 
Membru din: 23 Mar 2016 09:01:54

Despre autor:
-

Articole publicate: 29
Scoring autor: 1.8

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10