Cum ne afecteaza tehnologia Cum ne afecteaza tehnologia
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Cinci motive pentru care a fi conectat constant nu este intotdeauna un lucru bun La fel ca toata lumea care traieste in secolul 21, iubeste tehnologia. Asa cum nu ne putem imagina viata fara iPhone, insa exista anumite dezavantaje de a avea intotdeauna un dispozitiv digital in mana. Acum, unii dintre noi consideram ca tehnologia instraineaza omul si ii face incapabili sa se conecteze la un nivel mai profund. Cu toate acestea, crede
Publicat pe 01 Jun 2016 12:52:49 de markkona
Categoria: Jurnalism Subcategoria: Opinii
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Cinci motive pentru care a fi conectat constant nu este intotdeauna un lucru bun La fel ca toata lumea care traieste in secolul 21, iubeste tehnologia. Asa cum nu ne putem imagina viata fara iPhone, insa exista anumite dezavantaje de a avea intotdeauna un dispozitiv digital in mana. 

Acum, unii dintre noi consideram ca tehnologia instraineaza omul si ii face incapabili sa se conecteze la un nivel mai profund. Cu toate acestea, credem cu adevarat in unele situatii in care suntem conectati permanent pot avea dezavantaje. 

1.Nu traiesc prezentul 

Datorita social media, oamenii au oportunitatea de a se documenta orice moment din viata lor. Pentru tineri, acest lucru este deosebit de tentant. Social media este o modalitate de a interactiona usor cu prietenii, dar uneori, luand in joaca conversatiile pe chat sau verificarea constanta a Twitter-ului s-ar putea sa nu merite. Acum, se pare ca acea parte, un concert sau un joc sportiv, nu merita sa mergi, doar in cazul in care in care creezi o poveste cu ajutorul camerelor de supraveghere sau o fotografie pe care sa o publici pe retelele de socializare pentru a arata celorlati cum te distrezi tu. Daca te enervezi foarte usor, nu e nimic mai rau decat incercarea de a privi scena de la un concert unde o multime de oameni in frunte cu tine stau cu telefoanele pentru a inregistra sau bloca vederile deja limitate. Smartphone-urile sunt obiecte, insa daca tu esti unul dintre obsedatii care detine un smartphone doar cu scopul acesta, orice persoana care sta in spatele tau nu ar vrea nimic mai mult decat sa-ti ia iPhone-ul si sa ti-l arunce. Nu este nimic rau in crearea a catorva filmulete sau fotografii, dar in momentul in care devine enervant sau exagerezi, este un dezavantaj atat pentru viata ta personala, cat si pentru persoanele care te urmaresc. Nicio persoana nu vrea sa se uite la o filmare NVR de zece minute. Ia o pauza si traieste momentul. 

2.Mortalizarea a 500 de poze selfie 

Precum social media, nu este nimic in neregula in a face selfi-uri, dar cu moderatie. De fapt, atunci cand esti singur in confortul propriei case faci mai multe decat crezi. Dar, cand esti in public sau cu prietenii tai, incercati sa nu tot timpul poze selfie. Daca nu ai facut poza perfecta, primele cinci incercari pana la zece pe care le tot incerci, inseamana jocul selfie pur si simplu nu functioneaza pentru tine in acea zi. Deci, incearca mai tarziu. 

3.Stii ce face toata lumea in orice moment 

 Avand o parere despre ceea ce face oricine oricand, este minunat pana in momentul in care devine stresant sa vezi ceea ce fac altii. Iti verifici constant smartphone-ul, cauti noutati cu privire la viata celorlalti si te impiedica sa te bucuri de viata ta. 

4.Nerabdarea 

Tehnologia este la dispozitia noastra, ne face mai dornici de a afla noutati. Vrem sa avem raspunsuri imediat la intrebarile noastre. De asemenea, asteptarea mesajelor devine stresanta deoarece stim ca majoritatea au smartphone-ul asupra lor in orice moment. Insa, nimic nu este mai rau decat sa vezi cineva a vazut mesajele si nu nu a dat inapoi mesaj. 

5.Conversatiile 

In timp ce nu consideram ca tehnologia este de a distruge structura societatii, vateodata poate fi dificil sa vorbesti cu persoanele din cauza acesteia. Am fi vinovati daca smartphone-ul ne distrage atentia cand comunicam cu oamenii. Tehnologia usureaza foarte mult viata noastra, dar uneori, ne da inapoi. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

markkona markkona 
Membru din: 23 Mar 2016 09:01:54

Despre autor:
-

Articole publicate: 29
Scoring autor: 1.8

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10