Ce este SEO si de ce optimizarea SEO este o forma de promovare a site-ului Ce este SEO si de ce optimizarea SEO este o forma de promovare a site-ului
Rated 4.75/5 bazat pe 2 voturi
Product description: Asemeni Universului, Internetul se afla intr-o continua extindere. De la o zi la alta apar alte si alte site-uri, toate dorind sa atraga atentia a cat mai multi utilizatori, toate incercand sa-i convinga sa petreaca cat mai mult timp in paginile lor.SEO (Search Engine Optimization) este un proces ce are ca scop cresterea vizibilitatii unui site in motoarele de cautare, in functie de anumite cuvinte cheie. In momentul in care un utilizator de inte
Publicat pe 16 Nov 2012 14:43:53 de andreea
Categoria: Internet Subcategoria: SEO
Acorda o nota acestui articol:
9.
5


Asemeni Universului, Internetul se afla intr-o continua extindere. De la o zi la alta apar alte si alte site-uri, toate dorind sa atraga atentia a cat mai multi utilizatori, toate incercand sa-i convinga sa petreaca cat mai mult timp in paginile lor.

SEO (Search Engine Optimization) este un proces ce are ca scop cresterea vizibilitatii unui site in motoarele de cautare, in functie de anumite cuvinte cheie. In momentul in care un utilizator de internet cauta intr-un motor de cautare (de exemplu Google) anumite cuvinte cheie, motorul de cautare afiseaza rezultate in functie de anumite criterii. Prin SEO se poate obtine o pozitie cat mai avansata (in primele pagini), in momentul in care sunt cautate acele cuvinte.

Cum ajuta SEO in promovarea site-ului si implicit dezvoltarea afacerii?
Prin SEO se poate asigura un numar mai mare de vizitatori pe site, vizite care pot fi transformate mai apoi in vanzari. De exemplu, daca avem un magazin online, in care vindem pahare de cristal, putem face SEO pe cuvintele cheie “pahare cristal”. In momentul in care un utilizator va cauta in motorul de cautare “pahare cristal”, prin intermediul unui SEO facut corect, site-ul nostru va fi unul din primele rezultate aparute.

Cei mai multi dintre utilizatorii de internet nu parcurg mai mult de trei-patru pagini din rezultatele cautarii. De aceea este important ca site-ul promovat sa apara in primele pagini in functie de cuvintele cheie alese.

Situarea site-ului promovat pe o pozitie cat mai buna in motorul de cautare, atrage dupa sine mai multe vizualizari pentru site. Daca oamenii ajung pe site-ul promovat printr-o cautare proprie a ceea ce au nevoie, atunci probabilitatea ca ei sa achizitioneze sau sa realizeze o anumita actiune pe site este mult mai mare.

Spre deosebire de promovarea prin bannere, de exemplu, unde o imagine statica sau dinamica este afisata pe diverse site-uri, care au sau nu legatura cu ceea ce il intereseaza pe utilizator, in promovarea prin SEO utilizatorii sunt directionati catre site, in urma cautarilor lor.

Serviciile de SEO sunt asigurate de profesionisti care inteleg parametrii de indexare ai motoarelor de cautare, cunosc diverse metode prin care sa aduca un site in primele pagini si sunt tot timpul la curent cu modificarile pe care le face Google la indexarea rezultatelor in cautari.

Acorda o nota acestui articol:
9
,5


Recomandari:


Despre autor:

Andreea Goidea 
Membru din: 25 Oct 2012 14:07:41

Despre autor:
Creatoare de povesti si conversatii in social media, prietenoasa cu motoarele de cautare si cuvintele cheie, sociabila cu rapoartele si analizele, receptiva la design, bun ascultator al marketingului digital, cooperanta cu tehnologia si vorbareata cu publicitatea interactiva la BlueBay. Prietena de suflet si confidenta: promovarea online.

Articole publicate: 33
Scoring autor: 9.029

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageAsselione
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 08.01.2020

imageFundatiaJOYO
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 08.01.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10