Cum se alege un televizor bun Cum se alege un televizor bun
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Tine cont mereu de diagonala si de distanta de la care privesti la televizor  Va mai aduceti aminte de televizorul alb-negru, pe lampi, la care vedeam doar cate 5 minute de desene animate in fiecare zi de sambata la ora 13? Cand ii spun baiatului meu astfel detalii din copilaria mea, se uita la mine neincrezator, convins fiind ca e inca una din povestile de adormit copiii pe care i le spuneam cand era ceva mai mititel. Cum azi ma
Publicat pe 18 Dec 2016 13:39:10 de sandinis
Categoria: IT Subcategoria: Electronice
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Tine cont mereu de diagonala si de distanta de la care privesti la televizor

 Va mai aduceti aminte de televizorul alb-negru, pe lampi, la care vedeam doar cate 5 minute de desene animate in fiecare zi de sambata la ora 13? Cand ii spun baiatului meu astfel detalii din copilaria mea, se uita la mine neincrezator, convins fiind ca e inca una din povestile de adormit copiii pe care i le spuneam cand era ceva mai mititel. Cum azi mai vezi astfel de televizoare doar la muzeu, ar trebui macar sa il duc sa vada cum aratau “cutiile cu imagini in miscare” din copilaria mea.

 Nu stiu daca era mai bine atunci sau acum, dar cu toata evolutia tehnologica din acesti ani, care nici nu-s atat de multi (spun asta mai mult pentru ca mi-e greu sa-mi recunosc varsta pe care o am, si care simt ca nu ma reprezinta), e clar ca atunci oamenii interactionau social mai mult decat acum, iar copiii se jucau impreuna, nu singuri in fata unui ecran, ca-n ziua de azi. In privinta asta chiar ar trebui sa se faca ceva din punct de vedere tehnologic, altfel ne vom pierde esenta umana. Ma rog, e doar o parere.

 Dar cum nu ne putem opune vremurilor in care traim, ci trebuie sa le acceptam si sa ne adaptam la ceea ce ne ofera ele, facem ce putem si noi pentru a fi in ton cu mediul in care traim. Daca atunci cand eram eu copil eram bucurosi ca avem un televizor in casa, copilul meu nu cred ca ar putea sa traiasca fara televizor in camera lui, desi mai avem unul in living.

 Fiindca baiatul nostru ma tot bate la cap ca vrea un alt televizor in camera, l-am chemat la o bere pe vecinul de la etajul doi care lucreaza la un magazin de electrocasnice si electrotehnice, si l-am rugat sa imi spuna si mie cum se alege un televizor bun pentru ca vreau sa iau unul nou copilului, iar cel din camera lui sa-l pun in bucatarie, sa se mai uite si sotia la tv cand gateste.

 Asa am aflat ca principalul criteriu in alegerea televizorului este diagonala, care se calculeaza astfel: e inmulteste diagonala televizorului (de exemplu 80cm) cu 1,5 iar rezultatul va fi distanta minima in metri de unde se poate privi la televizor, in cazul de fata minimul este de 1,2 metri. Distanta maxima se afla inmultind diagonala televizorului cu 3,  in cazul de mai sus, aceasta fiind de 2,4 metri. O distanta mai mica sau mai mare decat cele calculate sunt nocive ochilor, si nici experienta privirii la televizor nu e deloc placuta. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Sandu Andrei 
Membru din: 18 Dec 2016 12:06:23

Despre autor:

Articole publicate: 1
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10