Jocurile copilariei de alta data, inlocuite de era internetului Jocurile copilariei de alta data, inlocuite de era internetului
Rated 3/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Copilaria este de departe cea mai frumoasa perioada din viata unui om. Pe intreaga perioada a copilariei sale omul parcurge un proces de dezvoltare atat fizica cat si psihica. Inca de cand se naste, omul este inconjurat de jucarii care scot diferite sunete menite sa ii atraga atentia si sa il binedispuna. Jocul este “stalpul” de baza al copilariei unui om indiferent de sex.            
Publicat pe 28 Mar 2014 14:18:59 de MarianWr
Categoria: Familie Subcategoria: Copii
Acorda o nota acestui articol:
6.
0


Copilaria este de departe cea mai frumoasa perioada din viata unui om. Pe intreaga perioada a copilariei sale omul parcurge un proces de dezvoltare atat fizica cat si psihica. Inca de cand se naste, omul este inconjurat de jucarii care scot diferite sunete menite sa ii atraga atentia si sa il binedispuna. Jocul este “stalpul” de baza al copilariei unui om indiferent de sex.

                Generatiile din “ Epoca de Aur” priveau jocurile de societate diferit fata de copiii din ziua de azi. In anii 90’ peste tot vedeai fetite care stateau intinse pe o patura in fata portii si se jucau cu papusi Barbie, le confectionau haine si faceau schimb intre ele de incaltaminte.

                Totodata, majoritatea timpului lor  liber, copiii si-l petreceau in grupuri organizate jucand jocuri precum “ Ratele si Vanatorii”, ”Cate oua are gasca”, “Ascunsa” etc , ceea ce constituia un avantaj deoarece acestia erau in permanenta socializare.

                In zilele noastre, internetul a inlocuit tot ceea ce inseamna “copilarie”. Jocurile cu papusi de alta data au fost inlocuite cu jocurile din mediul online. Fetitele care pe vremuri se jucau in fata portii acum isi petrec timpul in fata unui calculator jucand jocuri cu bebelusi, jocuri cu printese si orice altceva ce tine de jocurile de fete.

                In acelasi timp, baietii sunt atrasi de jocurile de tip “shooter” sau MMORPG care in general au in prin plan scene de lupte, razboi, violenta, inlocuind astfel jocurile cu masinute din fata blocului de dimineata pana seara.

                Copiii din era postdecembrista se pot considera norocosi deoarece sunt ultimii care s-au bucurat de o copilarie “ ca la carte”  conturata de jocuri de grup in aer liber, cu masinute, papusi, mingii si multe altele, nu de o copilarie “online” asa cum este cazul noilor generatii de astazi.

Acorda o nota acestui articol:
6
,0


Recomandari:


Despre autor:

Marian Paraleu 
Membru din: 26 Mar 2014 17:18:30

Despre autor:
Imi place sa scriu articole in general despre ceea ce se intampla zilnic in jurul nostru.Detin doua site-uri cu joculete ce au in prim plan jocuri cu bebelusi si jocuri cu printese.

Articole publicate: 2
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10