S-a stricat boilerul electric, ce fac? S-a stricat boilerul electric, ce fac?
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Ca orice aparat electrocasnic supus uzurii, un boiler electric poate ajunge sa nu mai functioneze la parametrii la care ai nevoie. Important este ca in momentul in care se intampla lucrul asta, sa nu te apuci sa desfaci boilerul si cu lanterna in mana sa verifici ce nu este in regula. Risti sa faci mai mult rau sau chiar sa te ranesti. Mai jos sunt cateva idei care sa te ajute sa rezolvi o problema inainte sa apelezi la un specialist sau sa inloc
Publicat pe 19 Nov 2012 10:20:25 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Ca orice aparat electrocasnic supus uzurii, un boiler electric poate ajunge sa nu mai functioneze la parametrii la care ai nevoie. Important este ca in momentul in care se intampla lucrul asta, sa nu te apuci sa desfaci boilerul si cu lanterna in mana sa verifici ce nu este in regula. Risti sa faci mai mult rau sau chiar sa te ranesti.

Mai jos sunt cateva idei care sa te ajute sa rezolvi o problema inainte sa apelezi la un specialist sau sa inlocuiesti boilerul.

1. Nu curge apa calda
Verifica mai intai daca boilerul este conectat la sursa electrica si daca sursa este functionabila. Verifica daca butonul de pornire/oprire al boilerului este functionabil si daca este in pozitia pornit. Incearca sa opresti si sa repornesti boilerul. Este posibil sa fie o eroare de moment.

2. Nu curge suficienta apa
In timp, se poate ca boilerul sa nu asigure la fel de multa apa cata aveai nevoie in momentul in care l-ai cumparat. In cazul acesta va trebui sa verifici termostatul, pentru a vede nivelul temperaturii. Este posibil ca aceasta sa fie mult prea ridicata, iar boilerul sa nu reuseasca sa incalzeasca suficient de repede apa. Poti seta termostatul cu unul-doua grade, la o temperatura mai mica. De asemenea, verifica daca nu cumva mai foloseste si altcineva boilerul in acelasi timp (baie plus bucatarie). Daca este un boiler mic, acesta nu va putea face fata pentru nevoia amandurora.

3. Boilerul scoate zgomote ciudate
Verifica elementele care par erodate si inlocuieste-le. Opreste boilerul si asteapta sa se usuce, abia apoi porneste-l din nou.

4. Apa care curge este murdara
Daca boilerul electric nu a fost folosit pentru o perioada mai lunga de timp, este foarte probabil sa se fi acumulat praf, rugina si alte elemente care pot afecta culoarea apei. Lasa apa sa curga 4-5 minute si daca problema nu se remediaza, cel mai bine este sa inlocuiesti boilerul sau sa chemi un instalator pentru a-l curata.

5. Apa este prea fierbinte
Verifica temperatatura la care a fost setat termostatul. Este posibil ca aceasta sa fie mult prea ridicata. Daca nu, incearca sa deschizi mai mult robinetul. O cantitate mai mare de apa va fi mai greu de incalzit, ceea ce inseamna ca apa care va curge nu va mai fi la fel de fierbinte.

6. Boilerul are scurgeri de apa
Strange toate robinetele, suruburile de fixare de pe boiler sau schimba garniturile. Daca apa continua sa curga, cel mai probabil va trebui sa schimbi boilerul sau sa chemi un specialist.

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10