Lanterne profesionale - nr. de lumeni si luminozitate Lanterne profesionale - nr. de lumeni si luminozitate
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Cand vine vorba de lanterne, singurul lucru la care ne gandim este bineinteles lumina. Ea este cea mai importanta si in functie de aceasta o vom alege. Lumina lanternei trebuie sa fie suficient de puternica pentru anumite situatii si de preferat sa tina cat mai mult.Pentru a putea determina intensitatea luminii unei lanterne, trebuie sa stim numarul de lumeni. Cu cat numarul de lumeni este mai mare, cu atat si intensitatea lumnii este mai mare. T
Publicat pe 04 Feb 2013 13:49:46 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Cand vine vorba de lanterne, singurul lucru la care ne gandim este bineinteles lumina. Ea este cea mai importanta si in functie de aceasta o vom alege. Lumina lanternei trebuie sa fie suficient de puternica pentru anumite situatii si de preferat sa tina cat mai mult.

Pentru a putea determina intensitatea luminii unei lanterne, trebuie sa stim numarul de lumeni. Cu cat numarul de lumeni este mai mare, cu atat si intensitatea lumnii este mai mare. Trebuie mentionat ca numarul de LED-uri dintr-o lanterna nu este direct proportional si cu intensitatea luminii. Un singur LED poate emite o lumina suficient de puternica cat sa fie o lanterna de ocazie suficient de buna.

Un alt lucru pe care il poti obtine de la o lanterna in functie de ceea ce stie sa faca, este capacitatea de focalizare a luminii. Exista lanterne care iti pot focaliza lumina pentru a vedea intr-un punct indepartat sau pentru a lumina o suprafata mult mai intinsa in apropiere. Poti seta lanterna in functie de tipul de lumina de care ai nevoie.

O alta caracteristica importanta se refera la dispozitivul care emite lumina. Exista lanterne cu LED si lanterne cu becuri incandescente. Dezavantajele acestora din urma se refera la faptul ca lumina becurilor este usor galbuie, iar ceea ce este mai important, lumina lor nu este una de durata. Pentru a putea reveni la intensitatea luminii lanternei ai nevoie sa stingi lanterna si sa o reaprinzi.
Un alt dezavantaj este acela ca becurile sunt mult mai sensibile la socuri (daca scapi lanterna pe jos este destul de probabil ca becul sa se sparga) plus ca aceste becuri sunt consumatoare de energie destul de mari.

Data viitoare cand cand iti vei cumpara o lanterna, nu uita sa alegi una sa verifici numarul de lumeni de care dispune.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10