Lanterne frontale profesionale (Head Lamps) - cine le foloseste si care sunt caracteristicile lor Lanterne frontale profesionale (Head Lamps) - cine le foloseste si care sunt caracteristicile lor
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Fie ca iti plac drumetiile si mergi des in camping-uri, esti mecanic si stai toata ziua sub masina, esti instalator si de cele mai multe ori ai nevoie de lumina pentru a putea face diverse reparatii sau ti-e prea lene sa te mai ridici din pat sa aprinzi lumina cand te apuci de citit seara, o lanterna frontala profesionala este ideala pentru orice activitate in care ai nevoie si de lumina si de ambele maini pentru a realiza o activitate.De cele ma
Publicat pe 15 Nov 2012 12:44:49 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Fie ca iti plac drumetiile si mergi des in camping-uri, esti mecanic si stai toata ziua sub masina, esti instalator si de cele mai multe ori ai nevoie de lumina pentru a putea face diverse reparatii sau ti-e prea lene sa te mai ridici din pat sa aprinzi lumina cand te apuci de citit seara, o lanterna frontala profesionala este ideala pentru orice activitate in care ai nevoie si de lumina si de ambele maini pentru a realiza o activitate.

De cele mai multe ori o lanterna frontala este folosita in afara casei. De aceea este important ca ea sa aiba un set de caracteristici care sa te ajute in orice activitate pe care o faci. Cele mai importante se refera la durata de viata a bateriei si tipul de alimentare, functia de focalizare a luminii, rezistenta la socuri si apa, rezistenta si functia de reglare a curerelor, nr. de leduri si durata de viata acestora.

Baterii si acumulatori
Tipul de alimentare pentru lanternele frontale profesionale se alege in functie de nevoile fiecaruia. Sunt mai utile cele cu acumulator reincarcabil in cazul in care ai la dispozitie o sursa de energie electrica constanta de la care sa poti sa incarci. In cazul in care poti cumpara oricand ai nevoie baterii de tip AA sau AAA, o lanterna frontala care functioneaza pe astfel de baterii poate fi mai utila. Exista si lanterne care functioneaza atat pe baza de acumulator cat si pe baza de baterii.

Lumina si numar de LEDuri
Cele mai bune lanterne sunt cele care functioneaza pe baza de LEDuri deoarece consuma mai putina energie, ceea ce face ca bateria sa dureze pentru mai mult timp. Ele pot sa aiba un numar mai mare de LEDuri, sau un singur LED foarte puternic. Important este ca lumina emisa sa fie suficient de puternica. Numarul de LEDuri nu este direct proportional cu intensitatea luminii, ci numarul de lumeni este cel care masoara intensitatea fluxului luminos.

Unele lanterne frontale au functie de focalizare a luminii, ceea ce o face utilizabila in mai multe tipuri de situatii. Functia de focalizare inseamna ca poti sa alegi daca sa luminezi o suprafata mai mare in apropiere, sau o suprafata mai redusa in departare. Astfel poti folosi lanterna si in drumetii, dar si in reparatiile casnice.

Rezistenta la socuri si apa
O lanterna frontala utilizata cu precadere in drumetii are nevoie de rezistenta. De la cazaturi pana la conditii meteorologice neprietenoase, toate acestea sunt motive de ingrijorare in cazul in care lanterna nu a fost conceputa pentru a rezista la astfel de conditii.

Reglarea curelelor
Cel mai mare avantaj al lanternelor frontale se refera la faptul ca pot fi puse pe cap, pentru ca tu sa beneficiezi in acelasi timp de lumina si de posibilitatea de a-ti folosi mainile.

Functia de reglare a curelelor este deosebit de importanta in conditiile in care lanterna nu trebuie sa incurce si sa fie cat mai confortabila. Lanterna trebuie sa poata fi pusa cu usurinta si pe casca de protectie astfel incat sa nu fie nevoie sa ii porti de grija chiar daca nu o simti pe cap.

O lanterna frontala profesionala este cat se poate de utila pentru tot felul de activitati pe care poti sa le desfasori atat in interiorul casei cat si in afara ei. Important este ca inainte sa faci achizitia sa reusesti sa stabilesti exact care sunt functiile de care ai nevoie si in functie de buget sa stabilesti care este cea mai potrivita lanterna.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10