Lanterne LED - o varianta la becuri incandescente Lanterne LED - o varianta la becuri incandescente
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au avut nevoie de lumina pe care sa o poata lua cu ei in diverse situatii, mai ales pe timpul noptii. Daca in trecut se foloseau tortele sau felinarele ori alte instrumente care foloseau focul pentru a avea lumina, in zilele noastre este mult mai simplu sa te folosesti de dispozitive care folosesc energia electrica. Nu doar ca sunt eficiente, dar sunt si mult mai sigure.Daca pentru ceva timp au fost foarte
Publicat pe 13 Mar 2013 16:24:43 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au avut nevoie de lumina pe care sa o poata lua cu ei in diverse situatii, mai ales pe timpul noptii. Daca in trecut se foloseau tortele sau felinarele ori alte instrumente care foloseau focul pentru a avea lumina, in zilele noastre este mult mai simplu sa te folosesti de dispozitive care folosesc energia electrica. Nu doar ca sunt eficiente, dar sunt si mult mai sigure.

Daca pentru ceva timp au fost foarte utilizate lanternele cu becuri incandescente, acum din ce in ce mai multi oameni se folosesc de lanterne cu LED. Motivele sunt destul de numeroase si cateva din ele ti le expunem aici.

Avantajul nr 1: consuma mai putin.
Spre deosebire de lanternele cu becuri incandescente, cele cu LED consuma mult mai putin din baterie, indiferent ca vorbim de baterii reincarcabile sau nu. Ai de castiga din asta pentru ca nu va fi nevoie sa reincarci bateria la fel de des sau sa cumperi (mai putine costuri), insa si mai important decat atat, ai garantia ca ai lumina de la lanterna pentru perioade mai indelungate. Asta daca ai grija totusi ca bateriile sa fie incarcate inainte de o sesiune lunga.

Avantajul nr 2: dimensiuni mai mici
LED-urile sunt mai mici decat becurile incandescente. Din acest lucru rezulta faptul ca poti avea mai multe LED-uri intr-o lanterna si probabil si mai multa lumina. Mai mult decat atat, este cunoscut faptul ca becurile incandescente nu pot emite lumina la aceeasi intensitate pentru o perioada lunga, chiar daca bateriile sunt incarcate. In momentul in care alegi o lanterna, trebuie sa ai grija si la numarul de lumeni pe care aceasta ii are. Intensitatea luminii este masurata in numar de lumeni, iar valoarea optima este de aproximativ 300 de lumeni.

Avantajul nr 3: rezistenta
Din nou, spre deosebire de becurile incandescente, LED-urile au rezistenta mai mare la socuri. Consecinta directa este ca iti vei putea pastra lanterna functionala pentru o perioada mai mare de timp. Chiar daca o scapi din mana sau o lovesti din greseala de ceva, nu trebuie sa iti faci probleme ca se strica din prima. Important este ca acest lucru sa nu se intample prea frecvent. Daca stii ca lanterna urmeaza sa primeasca socuri destul de violente (mergi in excursie la munte sau ceva asemanator), cel mai bine este sa optezi pentru o lanterna care are specificat rezistenta la socuri si la apa, astfel incat sa ai garantia ca lanterna are un factor de protectie crescut.

Daca ai de gand sa alegi o lanterna pentru uz propriu, varietatea de lanterne din care poti alege destul de mare. Daca ai nevoie de o lanterna pentru o activitate specifica, atunci consulta mult mai atent specificatiile lanternei (nr de lumeni, rezistenta bateriei s.a.m.d.), in functie de ceea ce ai nevoie mai mult.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10