La ce putem folosi o lanterna frontala (HeadLamp) La ce putem folosi o lanterna frontala (HeadLamp)
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Indiferent pentru ce o utilizam, inainte de a cumpara o lanterna frontala cel mai bine este sa avem in vedere anumite aspecte care tin de luminozitate, distanta pana la care poate lumina, marimea si greutatea.In ceea ce priveste luminozitatea si capacitatea de a emite lumina pe o distanta cat mai mare este important sa verifici atat numarul de led-uri cat si numarul de lumeni. Este important de stiut ca si un singur led poate emite o lumina destu
Publicat pe 17 Dec 2012 13:40:15 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Indiferent pentru ce o utilizam, inainte de a cumpara o lanterna frontala cel mai bine este sa avem in vedere anumite aspecte care tin de luminozitate, distanta pana la care poate lumina, marimea si greutatea.

In ceea ce priveste luminozitatea si capacitatea de a emite lumina pe o distanta cat mai mare este important sa verifici atat numarul de led-uri cat si numarul de lumeni. Este important de stiut ca si un singur led poate emite o lumina destul de puternica. Intensitatea luminii este data de numarul de lumeni si nu cel al led-urilor. In functie de de cat de puternica este lumina si pana la ce distanta o poate propaga va fi stabilit si cat de repede va fi consumata bateria. De cele mai multe ori poti sa optezi pentru una dintre cele doua: durata mare de viata pentru baterie sau lumina puternica pe distante indelungate.

Avand in vedere ca o lanterna frontala este purtata pe cap, cel mai bine este ca aceasta sa fie cat mai usoara. In felul acesta nu vei avea de carat foarte mult. Mai mult decat atat, pentru o lanterna frontala este deosebit de important ca sistemul de prindere sa fie cat mai bine realizat, usor de fixat si in acelasi timp reglabil pentru a se putea modifica in functie de capul oricarui utilizator.

Alte functii pe care le poti gasi la o lanterna frontala se refera la rezistenta la socuri puternice si umiditate, sau posibilitatea de a regla intensitatea luminii in functie de nevoia imediata pe care o ai.

Mai jos ai cateva idei pentru unde poti folosi o lanterna frontala:

1. Camping - Cei mai multi dintre cei care pleaca in camping vor avea nevoie de o lumina pe care sa se poata baza, avand totusi mainile libere pentru a-si putea face loc printre diferite plante, sau pentru a-si pregati mancarea. In orice activitate pe timpul serii vei avea nevoie de o lumina, fie pentru a-ti lumina drumul, fie pentru a avea vizibilitate pentru o actiune pe care o realizezi cu mainile tale.

2. Excursii in pesteri - In orice pestera ai merge va fi intuneric. De aceea vei avea nevoie de o lumina profesionala care sa iti permita sa iti folosesti mainile pentru a te catara, pentru a cobori sau pentru a cara alte lucruri de care ai nevoie.

3. Repararea unei masini - Cei mai multi dintre soferi opteaza pentru o lanterna pe care tin constant in masina, in cazul in care se intampla ceva pe timpul noptii si ar avea nevoie de lumina pentru a realiza o reparatie. In cazul acesta, o lanterna frontala este utila pentru ca iti ofera lumina de care ai nevoie si in acelasi timp iti poti folosi si mainile.

4. Diverse reparatii in casa - Este inevitabil ca din cand in cand sa nu se strice ceva in casa. Din nou, lanterna este cea care te poate salva, mai ales cand ai nevoie de lumina in locuri greu accesibile. Cu o lanterna frontala vei putea lumina exact portiunea pe care o strabati cu privirea.

5. Cititul in pat - Desi poate parea putin ciudat, o lanterna poate fi folosita si in acest scop. Lumina este suficient de buna si nu vei mai avea nevoie de o lampa.

6. Far pentru bicicleta - Farul pentru bicicleta nu ar trebui sa lipseasca, insa te poti folosi de o lanterna puternica pentru a-ti lumina drumul cat mai bine. De asemenea, aceasta te va ajuta pentru a putea fi mai usor identificat de ceilalti participanti la trafic. Cele mai multe dintre lanterne iti pot oferi o lumina suficient de puternica pentru a-ti lumina drumul fara probleme.

7. Pescuit - Pescarii profesionisti stiu ca cei mai multi pesti se prind pana sa rasara soarele. Dar asta nu inseamna ca nu ai nevoie de o lumina pentru a-ti pregati instrumentele sau pentru a te descurca cu usurinta in barca. Si in cazul asta, lanterna este indispensabila.

8. Gratar - Daca obisnuiesti sa faci gratare seara, cel mai probabil vei avea o lumina constanta de la carbunii incinsi. Insa in acelasi timp vei avea nevoie sa pui condimente, sa transporti carnea s.a.m.d fara sa fie nevoie sa luminezi toata curtea. O lanterna pe frunte, care sa iti lumineze de fiecare data drumul iti poate fi destul de utila.

9. Curatenia in casa - Cele mai multe dintre gospodine stiu deja cat este de greu sa faci curatenie in toate colturile casei, mai ales cand nu ai sufiecienta lumina. Cei cu copii sau cu animale mici de companie stiu destul de bine cate lucruri pot fi ascunse sub pat, sub frigider sau in orice alt loc greu accesibil. Din nou, o lanterna frontala iti poate veni in ajutor asa incat sa poti gasi mult mai usor lucrurile pierdute de altii.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10