Cum sa iti faci boilerul electric mai eficient Cum sa iti faci boilerul electric mai eficient
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Chiar daca boilerele electrice nu fac un consum foarte mare de energie electrica pentru uzul zilnic de apa calda menajera, nu inseamna ca nu putem apela la solutii care sa reduca cu cat mai mult posibil factura la energie electrica. Iata deci cateva sfaturi care sa te ajute:- Scade temperatura la care este setat boilerul electric cand este posibil. Pe timpul verii, de cele mai multe ori nu avem nevoie de apa foarte fierbinte, iar dusurile sau spa
Publicat pe 09 Jan 2013 12:55:42 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


boilere electriceChiar daca boilerele electrice nu fac un consum foarte mare de energie electrica pentru uzul zilnic de apa calda menajera, nu inseamna ca nu putem apela la solutii care sa reduca cu cat mai mult posibil factura la energie electrica. Iata deci cateva sfaturi care sa te ajute:

- Scade temperatura la care este setat boilerul electric cand este posibil. Pe timpul verii, de cele mai multe ori nu avem nevoie de apa foarte fierbinte, iar dusurile sau spalatul vaselor se poate face si cu apa moderat de calda si nu fierbinte. Cu cat mai mult este incalzita apa, cu atat mai mare este consumul de energie.

- Nu instala boilerul electric prea departe de chiuveta sau de cabina de dus. Cu cat este mai redusa distanta intre cele doua cu atat temperatura apei va fi mentinuta calda pana ajunge la tine. Acest lucru iti va permite sa setezi apa la o temperatura mai mica si sa faci boilerul electric mai eficient.

- Repara robinetele. Daca ai robinete vechi, care au scurgeri de apa la baza, afla cum poti sa le repari pentru ca apa sa nu mai fie risipita.

- Curata boilerul si tevile prin care curge apa periodic. Cam o data la un an este recomandat sa faci o curatare a intregului sistem al boilerul astfel incat acesta sa poata functiona la parametrii optimi pentru o perioada cat mai lunga de timp.

- Schimba capul de dus cu unul mai eficient. Exista dusuri la care ai la dispozitie mai multe nivele de curgere pentru apa. Un nivel unde apa nu curge din abundenta, iti va salva mai multa energie electrica.

- Opreste boilerul. Butonul de inchidere al acestuia va opri orice consum de curent. In felul acesta, in perioadele in care nu il folosesti foarte des, il vei putea opri atunci cand doresti.

- Schimba boilerul. Nu in ultimul rand exista si varianta achizitionarii unui nou boiler. Modelele vechi de boilere electrice nu ajuta foarte mult la economisire. De multe ori investitia intr-unul nou poate fi mai profitabila pe termen lung.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10