Ce trebuie sa stie un incepator despre lanterne profesionale Ce trebuie sa stie un incepator despre lanterne profesionale
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Inainte de a cumpara o lanterna trebuie sa te asiguri ca stii la ce o vei folosi. In felul acesta vei sti care sunt caracteristicile pe care sa le urmaresti si care nu sunt atat de importante.Particularitatile pe care le poti avea in vedere in momentul in care te-ai decis la ce anume vei folosi lanterna sunt: durabilitatea, durata de viata a bateriei, dimensiunea, tipul de lumina si culoarea ei, numarul de lumeni, abilitatea de a focaliza lumina
Publicat pe 05 Nov 2012 23:45:05 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Inainte de a cumpara o lanterna trebuie sa te asiguri ca stii la ce o vei folosi. In felul acesta vei sti care sunt caracteristicile pe care sa le urmaresti si care nu sunt atat de importante.

Particularitatile pe care le poti avea in vedere in momentul in care te-ai decis la ce anume vei folosi lanterna sunt: durabilitatea, durata de viata a bateriei, dimensiunea, tipul de lumina si culoarea ei, numarul de lumeni, abilitatea de a focaliza lumina sau de a o dispersa, distanta pana la care poate emite lumina, rezistenta la apa etc.

1. Lumina
Exista doua tipuri principale de lanterne folosite: cele cu LED si cele cu incandescenta. Cele cu LED sunt mai des intalnite deoarece sunt mai durabile (nu au componente fragile in interior) si consuma mai putina baterie.
Nr. de lumeni
Pentru o lumina cat mai puternica, in cazul lanternelor LED ai nevoie sa stii care este numarul de lumeni. Cu cat sunt mai multi, cu atat lumina emisa de lanterna va fi mai puternica. Lumenul reprezinta unitatea de masura a fluxului luminos.
Difuzarea luminii
Lanternele au capacitatea de a difuza lumina focalizata sau dispersata. Atunci cand e focalizata poate lumina un punct de pe o distanta mai lunga, iar atunci cand e dispersata lumineaza o suprafata mai mare in apropiere. Sunt laterne la care se poate regla aceasta caracteristica, in functie de ceea ce ai nevoie.
2. Baterie si tip de alimentare
Cele mai multe lanterne folosesc baterii de tip AA sau AAA. Sunt altele care folosesc baterii reincarcabile la priza. Acestea pot fi considerate mai utile in conditiile in care nu mai trebuie sa tii minte sa iei alte baterii de fiecare data, ci este suficient sa ai la dispozitie o priza de 220 V. O alta varianta sunt lanternele reincarcabile cu lumina solara. Acestea pot fi ideale in conditiile in care nu ai la dispozitie o alternativa pentru reincarcare, insa presupun dependenta de lumina solara. Lanternele cu baterii reincarcabile sunt considerate mai bune pentru mediul inconjurator.

3. Dimensiuni si greutate
Dimensiunile unei lanterne reprezinta un aspect destul de important. In cazul in care te deplasezi foarte mult sau nu ai foarte mult spatiu la dispozitie, vei avea nevoie de o lanterna cat mai usoara. Trebuie sa ai grija ca dimensiunea lanternei sa nu afecteze caracteristicile la nivel functional de care ai nevoie. O lanterna de dimensiuni mari poate insemna si o durata de viata mai lunga a bateriei, sau o lumina mult mai puternica si mai focalizata.

Lanternele pot fi foarte utile atat in situatii de urgenta neprevazute cat si pentru activitati specifice la locul de munca, acasa, in garaj sau in expeditii. De aceea este important de stabilit inca de la inceput care este scopul lanternei pentru a putea gasi ulterior modelul de care ai nevoie.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10