Ce informatii sa urmarim intr-un review pentru o lanterna Ce informatii sa urmarim intr-un review pentru o lanterna
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Desi pare o achizitie destul de simpla, in momentul in care te-ai decis ca ai nevoie de o lanterna, recomandat este sa ai in vedere cateva aspecte care te pot ajuta sa te decizi pentru un model sau altul. LuminozitateCea mai importanta caracteristica pentru o lanterna este bineinteles lumina. Intensitatea mai mica sau mai mare a luminii te va ajuta sa faci diferenta intr-o situatie de urgenta, ce inseamna o lanterna buna. Ceea ce trebuie sa stii
Publicat pe 03 Jan 2013 14:55:52 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


lanternaDesi pare o achizitie destul de simpla, in momentul in care te-ai decis ca ai nevoie de o lanterna, recomandat este sa ai in vedere cateva aspecte care te pot ajuta sa te decizi pentru un model sau altul.

Luminozitate
Cea mai importanta caracteristica pentru o lanterna este bineinteles lumina. Intensitatea mai mica sau mai mare a luminii te va ajuta sa faci diferenta intr-o situatie de urgenta, ce inseamna o lanterna buna. Ceea ce trebuie sa stii este ca un nr. mare de LED-uri nu determina obligatoriu o lumina foarte intensa. Chiar si un singur LED poate emite o lumina puternica. Intensitatea luminii este masurata in nr. de lumeni si cel mai indicat este sa faci o comparatie intre acestia si nu intre nr. de LED-uri, cand vrei sa iti dai seama cat de puternica este lumina emisa de lanterna.

Functii de reglare a luminii
Sunt lanterne prevazute cu functii de reglare pentru lumina emisa. Astfel ca poti sa alegi daca sa focalizezi lanterna la o distanta mai mare, astfel incat sa ai vizibilitate intr-un loc intunecat, departe de tine, pentru o suprafata redusa, sau poti alege sa luminezi o suprafata intinsa insa nu la o departare foarte mare. In functie de tipul de lumina de care ai nevoie, o lanterna poate fi reglata pentru a face aceste lucruri.

Dimensiuni
Dimensiunile unei lanterne pot deveni o caracteristica importanta, mai ales atunci cand pleci la drum. Cu cat este mai mica, cu atat mai usor iti va fi sa o transporti in drumetii. Cu cat mai mare, cu atat si lumina ei va fi mai puternica, sau cu atat mai mult vor dura bateriile.

Durata de viata a bateriilor
Exista lanterne cu baterii reincarcabile si lanterne cu baterii normale, care pot fi cumparate de la orice magazin de colt de strada. Dezavantajul pentru lanternele cu baterii reincarcabile este ca pot fi locuri unde sa nu ai acces la electricitate (de exemplu, pe munte), pe cele simple, le poti transporta in bagaj, de rezerva.

Cele mai multe dintre lanternele cu LED au o durata de viata pentru baterii destul de mare, in functie de cat de mult o folosesti, aceasta va fi mai lunga sau mai scurta.

Rezistenta la socuri si umiditate
Aceasta caracteristica este de asemenea importanta in cazul in care ai nevoie de lanterna pentru drumetii. In cazul in care ploua si nu te poti adaposti, sau ti se intampla sa scapi lanterna din mana, cel mai bine este sa ai siguranta ca nu se va strica foarte usor.

Daca vei pastra lanterna pentru diverse reparatii pe care vrei sa le faci in casa sau la masina, cel mai probabil nu vei avea nevoie de aceasta caracteristica.

Sisteme de prindere
Sunt lanterne care iti lumineaza drumul fara sa fie nevoie sa le tii in mana. Acestea sunt lanternele frontale, folosite intr-o varietate de activitati. Prin sistemul de prindere, pe cap, acestea lumineaza lasandu-ti mainile libere, pentru activitatea pe care o ai de facut.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10