Care sunt caracteristicile unei lanterne de uz universal Care sunt caracteristicile unei lanterne de uz universal
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: O lanterna poate folosita in diferite circumstante si imprejurari. In situatii de urgenta sau situatii neprevazute sau chiar pentru munca de zi cu zi in cazul in care lucrezi pe timpul noptii, in spatii slab luminate. Nu ai de ce sa iti cumperi o lanterna pentru fiecare situatie in parte care ar putea sa apara, mai ales ca cel mai probabil nu vei putea purta cu tine mai mult de o lanterna, in cele mai multe situatii. Din acest motiv vei avea nevo
Publicat pe 29 Jan 2013 14:06:27 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


O lanterna poate folosita in diferite circumstante si imprejurari. In situatii de urgenta sau situatii neprevazute sau chiar pentru munca de zi cu zi in cazul in care lucrezi pe timpul noptii, in spatii slab luminate.

Nu ai de ce sa iti cumperi o lanterna pentru fiecare situatie in parte care ar putea sa apara, mai ales ca cel mai probabil nu vei putea purta cu tine mai mult de o lanterna, in cele mai multe situatii. Din acest motiv vei avea nevoie de o singura lanterna, care sa poata acoperi o mare parte din functiile de care ai putea avea nevoie in diverse situatii. Pe scurt, iti oferim un mic ghid despre cum sa alegi o lanterna din multitudinea de oferte care se gaseste pe piata. Cele mai utile caracteristici sunt urmatoarele:

Sa fie de dimensiuni mici
O lanterna buna este o lanterna usor de transportat in orice moment si in orice loc, indiferent de marimea spatiului pe care il ai la dispozitie.

Sa aiba o intensitate a luminii de minim 120 lumeni
Exista lanterne care emit lumina foarte puternica si lanterne cu o intensitate a luminii slaba. Intensitatea luminii se masoara in numar de lumeni, iar numarul lor iti indica cat de puternica este lumina emisa de lanterna. Un minimum de 120 de lumeni este o intensitate suficient de mare pentru a face fata celor mai frecvente situatii.

Cat mai simpla
Exista pe piata o serie de lanterne mai mult sau mai putin complicate, cu diverse functii de aprindere, automate sau programabile. Acestea sunt foarte amuzante si chiar utile, insa de cele mai multe ori, intr-o situatie de urgenta vei avea nevoie de o lanterna pe care sa o aprinzi usor, fara bataie de cap, fara sa stai sa te gandesti de care tip de lumina ai nevoie si sa incerci sa iti aduci aminte cum anume sa obtii o anume intensitate sau focalizare.

Rezistenta
O lanterna buna este o lanterna pe care o vei putea scapa pe jos fara sa pateasca nimic. Cu cat mai rezistenta la socuri sau la umiditate, cu atat mai bine va fi pentru tine. O situatie de urgenta implica de cele mai multe ori un comportament nu foarte delicat.

Cu LED
Lanternele recomandate de cei mai multi specialisti sunt cele cu LED. Lumina emisa de acestea este mai puternica, dureaza mai mult timp pentru ca sunt mai eficiente in ceea ce priveste consumul bateriei, plus ca LED-urile sunt mai rezistente decat becurile incandescente. Acestea din urma se sparg destul de usor.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10