5 cele mai frecvente probleme ale unui boiler electric 5 cele mai frecvente probleme ale unui boiler electric
Rated 3.57/5 bazat pe 7 voturi
Product description: Un boiler electric poate fi unul dintre cele mai utile echipamente instalate intr-o locuinta. Dar ca orice echipament complex, este destul de probabil ca la un moment dat ceva sa se defecteze. Ceea ce ai de facut este sa iti dai seama cat mai repede care este problema pentru a o putea rezolva intr-un timp cat mai scurt. Iata deci care sunt cele mai frecvente probleme pe care le poti intampina la un boiler electric si ce soltii ai putea adopta pen
Publicat pe 04 Feb 2013 11:41:58 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Ustensile si echipamente
Acorda o nota acestui articol:
7.
1


Un boiler electric poate fi unul dintre cele mai utile echipamente instalate intr-o locuinta. Dar ca orice echipament complex, este destul de probabil ca la un moment dat ceva sa se defecteze. Ceea ce ai de facut este sa iti dai seama cat mai repede care este problema pentru a o putea rezolva intr-un timp cat mai scurt.

Iata deci care sunt cele mai frecvente probleme pe care le poti intampina la un boiler electric si ce soltii ai putea adopta pentru ele. In momentul in care exista o problema de ordin tehnic, nu uita sa intrerupi sursa de alimentare la curent electric si apa, inainte de a desface dispozitivul.

1. Defectiunea unui element de incalzire
Pentru a incalzi apa, boilerele electrice sunt dotate cu dispozitive speciale care se incalzesc puternic pentru a putea incalzi la randul lor apa. Pentru ca acestea se incalzesc puternic si se racesc de mai multe ori pe zi, este destul de probabil sa fie primul element care are o problema si care are nevoie sa fie inlocuit. In momentul in care l-ai descoperit in interiorul boilerului, il vei putea inlocui.

2. Oprirea curentului electric
O problema care ar putea sa apara si de care cel mai probabil nu iti vei da seama pe timpul zilei, este oprirea curentului electric. O pana de curent va determina oprirea boilerului, iar tu nu vei mai putea utiliza apa calda.

In acest caz nu ai altceva de facut decat sa astepti revenirea curentului electric. Daca pleci de acasa in aceasta perioada, este important sa nu lasi boilerul pornit.

3. Defectiuni ale termostatului
Boilerele electrice au dispozitive care le indica pana la ce temperatura sa incalzeasca apa. Valoarea temperaturii poate fi stabilita de tine. In cazul in care nu ai facut aceasta setare, este posibil ca valoarea standard sa fie foarte scazuta, motiv pentru care apa sa nu fie suficient de calda.

O alta problema poate fi defectarea acestui dispozitiv. Repararea sau inlocuirea lui te va ajuta sa rezolvi problema cu apa calda.

4. Se raceste apa
Este destul de probabil ca in momentul in care vrei sa ai mai multa apa calda, la o presiune destul de mare, aceasta sa inceapa sa se raceasca. Acest lucru se intampla in deoarece boilerul incalzeste apa instant, ceea ce inseamna ca nu poate incalzi o cantitate prea mare de apa intr-un timp mult prea scurt.

Poti schimba boilerul cu unul care sa aiba o putere mai mare, sau poti incerca sa reduci fluxul de apa. In cazul in care boilerul este conectat la doua robinete, incearca sa nu le folosesti pe amandoua in acelasi timp.

5. Pierdere de apa
Atata vreme cat este vorba de incalzitul apei, este destul de probabil sa vezi apa scurgandu-se de-a lungul tevilor, la robinete. Poti incerca sa strangi garniturile si robinetele, suruburile de prindere. Este posibil ca in timp acestea sa se slabeasca, motiv pentru care apa incepe sa curga pe langa.


In materie de boilere electrice, este important sa alegi un model care sa indeplineasca functia lui principala: aceea de incalzire a unui volum de apa suficient de mare intr-un timp relativ scurt.

Acorda o nota acestui articol:
7
,1


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10