Trecerea de la reteaua publica de termoficare la centrala termica de apartament Trecerea de la reteaua publica de termoficare la centrala termica de apartament
Rated 4.835/5 bazat pe 3 voturi
Product description: Trecerea de la sistemul de incalzire public, la propria centrala poate sa insemne un pas destul de important. Nu reprezinta doar o investitie la nivel financiar, ci si una la nivel de timp.  Cu toate acestea, pana acum, pentru cei mai multi s-a dovedit a fi solutia ideala pentru iernile din ce in ce mai capricioase cu care suntem nevoiti sa ne confruntam. Citind acest articol iti vei da seama care sunt caracteristicile care s-ar putea transf
Publicat pe 18 Feb 2013 10:14:58 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
9.
7


Trecerea de la sistemul de incalzire public, la propria centrala poate sa insemne un pas destul de important. Nu reprezinta doar o investitie la nivel financiar, ci si una la nivel de timp.  Cu toate acestea, pana acum, pentru cei mai multi s-a dovedit a fi solutia ideala pentru iernile din ce in ce mai capricioase cu care suntem nevoiti sa ne confruntam.

Citind acest articol iti vei da seama care sunt caracteristicile care s-ar putea transforma si pentru tine in avantajele detinerii unei centrale termice de apartament. Aceasta achizitie nu mai este de mult timp un simplu moft, ci a devenit o necesitate.

Primul pas, specificat in lege,  pe care il vei avea de facut dupa ce ai luat decizia de a achizitiona o centrala termica, este debransarea de la reteaua publica de termoficare. Nu vei putea avea o centrala termica in apartament daca nu vei face acest lucru.

Pentru a te debransa, vei avea nevoie in primul rand de aprobarea asociatiei de proprietari. De acolo te vor indruma mai tarziu spre reperele de care ai nevoie pentru a obtine toate actele necesare pentru ca procesul sa se desfasoare cat mai rapid. Pentru ca legile sunt destul de schimbatoare, vei avea nevoie sa fii pus la curent cu ultimele modificari care au avut loc in privinta termoficarii. Cel mai probabil mai sunt si alti vecini care au luat decizia de a trece la incalzirea locuintei prin centrale termice. Ii poti intreba si pe ei cum s-au descurcat pentru a duce la capat cu succes acest demers, dar nu uita sa ii intrebi si in ce an au facut acest lucru.

Alegerea centralei termice tine in exclusivitata de alegerea ta, de aceea cel mai bine este sa te informezi, in amanunt, despre care sunt cele mai bune optiuni si mai ales, care sunt functionalitatile centralei care sa se plieze cel mai bine pe nevoile tale. Pentru ca exista atat de multe tipuri de centrale, este destul de important ca acestea sa respecte un minim de cerinte tehnice, dar in acelasi timp sa se incadreze in bugetul pe care il ai la dispozitie pentru a te asigura ca aceasta schimbare va fi una care sa te multumeasca pe viitor.

Instalarea centralei termice poate fi realizata fie de instalatorul firmei de la care ai cumparat centrala, fie de un instalator pe care il cunosti si in care ai incredere. Important este ca punerea in functiune a centralei sa fie facuta corect pentru ca tu sa beneficiezi in cel mai scurt timp de caldura atunci cand vrei si oricat de multa apa calda ai nevoie.

La fiecare opt ani, vei avea nevoie sa faci o revizie tehnica si sa cureti caile de acces pentru apa. Oricat de curata ar parea sa fie apa, este imposibil sa nu se depuna diverse impuritati care pot ingreuna functionarea corecta a centralei termice, cat si accesul cat mai simplu la apa calda.

Cei mai multi dintre cei care au trecut de la reteaua publica de termoficare la centrala termica de apartament s-au declarat multumiti de aceasta decizie. Chiar daca vorbim de o investitie initiala care poate fi considerata costisitoare, aceasta va fi recuperata in timp. Prin intermediul unei centrale vei avea posibilitatea de a plati doar ceea ce consumi. Mai mult decat atat, vei avea apa calda si caldura in momentul in care doresti. Plus ca nu va mai trebui sa iti faci probleme pentru vecinii care tin calorifele inchise si blocheaza accesul la caldura pe tot palierul.

Exista o serie de beneficii care tin nu doar de economisirea la nivel financiar, ci si de confortul tau. Nu este o exagerare sa spui ca ai nevoie de un serviciu de termoficare al carui rol sa fie exclusiv acela de a te ajuta sa te simti bine acasa.

Acorda o nota acestui articol:
9
,7


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10