Incalzire in pardoseala sistem modern care creeaza un confort termic ideal Incalzire in pardoseala sistem modern care creeaza un confort termic ideal
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Care este cel mai eficient sistem de incalzire pentru iernile grele din regiunea noastra este o intrebare pe care si-o pune fiecare dintre noi. Pentru ca alegerea cea mai buna inseamna un ambient placut, dar si un randament economic. Din ce in ce mai multi clienti se orienteaza spre o incalzire prin pardoseala, tinand cont tocmai de cei doi factori amintiti mai sus. O astfel de incalzire ofera un bun confort termic, deoarece tempera
Publicat pe 31 Oct 2014 12:23:05 de Axel
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


incalzire prin pardoseala

Care este cel mai eficient sistem de incalzire pentru iernile grele din regiunea noastra este o intrebare pe care si-o pune fiecare dintre noi. Pentru ca alegerea cea mai buna inseamna un ambient placut, dar si un randament economic. Din ce in ce mai multi clienti se orienteaza spre o incalzire prin pardoseala, tinand cont tocmai de cei doi factori amintiti mai sus. O astfel de incalzire ofera un bun confort termic, deoarece temperatura radiaza incepand de jos, de la pardoseala, iar atmosfera din partea de sus a incaperii nu se supraincalzeste, astfel caldura se produce exact la nivelul la care este necesara, fara a se risipi acolo unde nu este nevoie. 

Incalzire prin pardoseala, spatii la care se preteaza

Un astfel de tip de incalzire se preteaza la orice fel de spatiu intern si chiar extern, atunci cand vorbim despre degivrarea cailor de acces. Referitor la spatiile interioare, aceasta metoda este ideala pentru locuinte, birouri, in spatii comerciale si de productie. 

Se poate realiza in doua moduri: printr-o retea de cabluri aflata pe o armatura din fibra de sticla, sau prin intermediul cablurilor in sape, metoda sigura si viabila, fara costuri de intretinere. Sistemul de incalzire in pardoseala poate fi instalat la constructiile noi, dar si la cele vechi, care aveau inainte alt tip de producere a caldurii. Sunt pretabile la orice tip de pardoseala, fie ca e vorba despre parchet, gresie, piatra sau alt material. Grosimea foarte mica a cablurilor, de doar 3 mm, nu va micsora spatiul, iar sistemul devine invizibil dupa montaj.

Avantaje care recomanda tipul de incalzire prin pardoseala

Primul avantaj al incalzirii prin pardoseala este modul de distributie a caldurii, adica radiant, incepand din pardoseala si urcand lent spre partea superioara a camerei. Acest fapt realizeaza un confort termic placut, fara a supraincalzi aerul dinspre tavan. Nu ocupa nici un spatiu, dupa ce au fost integrate in pardoseala, cablurile sunt practic invizibile, deci, nu mai sunt locuri ocupate cu radiatoare sau sobe. Nu in ultimul rand un alt avantaj este economia de energie, pentru ca sistemul, conectat la un termostat, consuma doar atat cat este necesar pentru a produce confortul termic de care aminteam mai sus. Si calitatea aerului din incapere este superioara deoarece distributia energiei termice nu provoaca curenti de aer si astfel nu are loc circulatia prafului. Pe langa toate acestea mai trebuie mentionat faptul ca nu necesita nici un fel de intretinere, deci nu exista costuri suplimentare in acest sens.

Incalzirea prin pardoseala in spatiile deschise

Acest sistem se preteaza foarte bine si intr-un mod deosebit de eficient la degivrarea cailor de acces externe. Astfel, poate fi montat pe caile de acces, pe trotuare si pe scarile circulate care ar deveni periculoase iarna, cand se formeaza peste ele straturi de gheata sau de polei. Acest lucru le transforma in suprafete foarte alunecoase si le-ar face impracticabile, iar riscurile de accidente prin alunecare se maresc simtitor.

Montarea tipului de incalzire prin pardoseala in astfel de spatii se face tot la fel de simplu, cablurile putand fi instalate sub pavele, in asfalt sau beton.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Russu Alex 
Membru din: 03 Sep 2014 11:01:53

Despre autor:

Articole publicate: 30
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10