Cum sa reduci factura la energie pe timpul iernii? Cum sa reduci factura la energie pe timpul iernii?
Rated 3.5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Unul dintre motivele pentru care cei mai multi nu se bucura cand aud de venirea iernii este bineinteles, frigul. Facturile mari la energie sunt un dezavantaj destul de mare, indiferent daca stai la casa sau la apartament si indiferent de numarul de oameni cu care locuiesti. Dar pentru ca iarna este totusi si un motiv de bucurie, mai ales pentru cei mici, nu avem de ce sa nu discutam cum o putem face mai frumoasa si pentru adulti. Ai aici cateva s
Publicat pe 19 Mar 2013 10:03:50 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
7.
0


factura energieUnul dintre motivele pentru care cei mai multi nu se bucura cand aud de venirea iernii este bineinteles, frigul. Facturile mari la energie sunt un dezavantaj destul de mare, indiferent daca stai la casa sau la apartament si indiferent de numarul de oameni cu care locuiesti. Dar pentru ca iarna este totusi si un motiv de bucurie, mai ales pentru cei mici, nu avem de ce sa nu discutam cum o putem face mai frumoasa si pentru adulti. Ai aici cateva sfaturi care sa te ajute sa reduci din costurile de caldura pe timpul iernii.

1. Seteaza termostatul la mai putine grade

Atata vreme cat afara este ger de crapa pietrele, faptul ca ai o centrala termica buna nu inseamna neaparat ca trebuie sa ai sauna in fiecare camera. Incearca sa setezi termostatul centralei la o temperatura rezonabila si suportabila pentru tine si pentru membri familiei. Pe timpul iernii, acasa trebuie sa poti sta fara fular, insa nu-i cazul nici de tricou si pantaloni scurti. 20 de grade Celsius este o temperatura recomandata.

2. Investeste intr-o centrala termica economica

Chiar daca acest lucru poate inseamna o investitie ceva mai mare la inceput, o poti recupera pe parcurs prin faptul ca o centrala termica economica reuseste sa economiseasca in timp. Centrala termica cu condensatie este un tip de centrala mai economica fata de cea conventionala deoarece reuseste sa intoarca vaporii de apa in sistem, vapori care intr-o centrala termica conventionala se pierd.

3. Izoleaza ferestrele si usile

O mare parte din caldura se poate pierde prin ferestrele sau usile care nu se inchid suficient de bine. Deageaba faci eforturi sa incalzesti casa , iar centrala termica functioneaza constant daca aceasta caldura se pierde constant.

4. Ocupa-te de mentenanta intregului sistem de incalzire

Atat centrala termica cat si calorifele au nevoie sa fie curatate si mentinute in timp. Este important sa faci verificari periodice, iar caloriferele sa fie spalate in interior si desfundate, daca este cazul. In functie de mentinerea acestui sistem, vei putea profita mai mult timp de functionarea corecta a sistemului termic pe care l-ai ales.

5. Foloseste perdele sau draperii groase

Draperiile confectionate dintr-un material gros pot impiedica pierderea caldurii. Sau pot impiedica aerul rece sa intre in incapere. Acest lucru poate fi aplicat doar atunci cand caloriferul nu este instalat langa fereastra. Nu este niciodata o idee buna sa acoperi caloriferele cu perdele sau draperii, deoarece acestea vor absorbi caldura, plus ca, este posibil ca materialul din care sunt confectionate sa se deterioreze din aceasta cauza.

Acorda o nota acestui articol:
7
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10