Cum sa iti pregatesti casa pentru iarna Cum sa iti pregatesti casa pentru iarna
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Iernile devin din ce in ce mai friguroase si cu fiecare an suntem nevoiti sa ne gandim la diferite modalitati de incalzire sau de pastrare a caldurii pentru a ne simti cat mai bine. Aici sunt cateva idei utile pe care poti sa le folosesti pentru a trecere mai usor peste iarna. Fa caldIn primul rand, pentru a avea o casa calduroasa, vei avea nevoie de un sistem de incalzire care sa faca fata oricaror conditii, indiferent de preferintele vecinilor
Publicat pe 18 Feb 2013 10:18:49 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Iernile devin din ce in ce mai friguroase si cu fiecare an suntem nevoiti sa ne gandim la diferite modalitati de incalzire sau de pastrare a caldurii pentru a ne simti cat mai bine. Aici sunt cateva idei utile pe care poti sa le folosesti pentru a trecere mai usor peste iarna.

Fa cald
In primul rand, pentru a avea o casa calduroasa, vei avea nevoie de un sistem de incalzire care sa faca fata oricaror conditii, indiferent de preferintele vecinilor pentru caldura. Tot mai multi opteaza pentru o centrala termica in detrimentul retelei publice de termoficare. In felul acesta poti avea nivelul de caldura pe care il doresti in orice moment al zilei, fara sa mai fii conditionat de vecinii care opresc caldura.

In cazul centralelor poti opta pentru o centrala termica conventionala sau pentru o centrala termica cu condensare. Prima are un pret mai redus, insa o centrala termica cu condensare are capacitatea de a valorifica mai bine energia consumata devenind mai eficienta si reusind sa recupereze in cativa ani investitia initiala.

O alta metoda la care poti apela este aceea a lumanarilor. In acest sezon, cand si sarbatorile sunt destul de apropiate, lumanarile se incadreaza perfect intr-o atmosfera de sarbatoare sau pentru o cina romantica. Va trebui sa ai multa grija sa nu lasi niciun moment lumanarile nesupravegheate, cu atat mai mult sa nu adormi inainte sa le stingi. 


Pastreaza caldura
Odata ce ai reusit sa ai cald in fiecare camera, vei avea nevoie sa o si pastrezi. Pentru acest lucru va trebui sa verifici toate usile si geamurile si cat de bine se inchid. Este important ca aerul sa nu circule pe sub usi si sa nu intre frigul de afara. Daca sistemele de inchidere nu sunt foarte bune, poti cumpara acele bucati de material care te ajuta sa izolezi mai bine. In lipsa lor poti pune chiar niste prosoape.

Un lucru la fel de important este sa tii inchise acele camere pe care nu le folosesti foarte des. Mai mult decat atat, noi iti recomandam sa stai mai degraba in camere mici, deoarece acestea se incalzesc mai usor.

Un alt lucru pe care il poti face este sa apelezi la draperii si perdele. Daca nu ai posibilitatea de a schimba perdelele cu unele special concepute pentru a mentine caldura inauntru, va trebui sa apelezi la cateva trucuri utile. De fiecare data cand afara este o zi senina, tine geamurile descoperite, fara sa le deschizi. In felul acesta soarele va bate in geamuri si va incalzi camera. De asemenea, daca ai flori de apartament inalte, cel mai bine este sa nu le tii la geam, acestea vor primi toata caldura de care tu ai nevoie in camera.

Un alt lucru care iti este la indemana pe timpul iernii este sa tii in bucatarie bauturi pe care le poti incalzi rapid. Nimeni din familie nu va refuza un ceai cald, o ciocolata calda sau un vin fiert. Mai ales ca sunt un bun stimulent pentru incalzirea atmosferei in casa si prilej pentru a petrece mai mult timp impreuna cu familia.

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10