Cum dimensionam corect puterea unui aparat de aer conditionat Cum dimensionam corect puterea unui aparat de aer conditionat
Rated 5/5 bazat pe 3 voturi
Product description: Un aparat de aer conditionat, intruneste caracteristicile unui electrocasnic pretentios in ceea ce priveste o abordare corespunzatoare a alegerii puterii sale de racire si incalzire. Probabil ca nu o data ati intampinat dificultati in alegerea unor aparate electrocasnice si tot nu o data ati constatat ca multe dintre functiile acestora nu le-ati utilizat niciodata, sau capacitatile lor functionale nu le utilizati in intregime. Ca ele
Publicat pe 27 Jan 2013 16:41:31 de ArticleWriter
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Un aparat de aer conditionat, intruneste caracteristicile unui electrocasnic pretentios in ceea ce priveste o abordare corespunzatoare a alegerii puterii sale de racire si incalzire. Probabil ca nu o data ati intampinat dificultati in alegerea unor aparate electrocasnice si tot nu o data ati constatat ca multe dintre functiile acestora nu le-ati utilizat niciodata, sau capacitatile lor functionale nu le utilizati in intregime.

Ca element de baza in functionarea unui sistem de climatizare, raportarea se face la numarul de BTU, unitati de masura specifice acestor aparate, care determina capacitatea cu care aparatul poate raci sau incalzi aerul dintr-o incapere in unitatea de timp. Prin urmare determinarea valorii de unitati BTU este strans legata de volumul total al camerei, de numarul de persoane care o frecventeaza, de eventuala aparatura electronica sau electrocasnica care poate aduce un aport de caldura prin propria functionare si nu in ultimul rand de calitatea si existenta izolarii termice si orientarii catre un anumit punct cardinal al camerei.

Avand laolalta toate aceste determinari, scopul principal este sa comandati pentru instalare un sistem de climatizare cat mai apropiat ca si caracteristici de functionare cu necesarul efectiv al camerei. Nu exista niciun motiv sa consumati bani in plus cu un aparat mult prea puternic, sau in extrema opusa sa montati un sistem care sa nu faca fata cerintelor specifice locuintei. In ambele situatii, consumurile sunt nejustificate, atat din punct de vedere al energiei electrice, cat si al uzurii aparatelor in sine.

Spre exemplu, o camera obisnuita intr-un bloc de locuinte, poate avea un volum de circa 45 pana la 50 de metri cubi, ceea ce inseamna ca un aparat de aer conditionat daikin cu o putere de 12000 BTU este potrivit chiar daca amenajarile de termoizolare ale camerei nu sunt inca prezente. In cazul in care acest sistem de climatizare va fi instalat conform cu specificatiile producatorului, de catre o echipa autorizata, veti avea in mod cert siguranta utilizarii unui aparat de climatizare pentru o durata indelungata de timp.

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Radu DD 
Membru din: 20 Nov 2012 22:28:19

Despre autor:
Pasionat de scris, experimentat in scrierea de articole SEO unice.

Articole publicate: 18
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10