Centrale termice - ce caracteristici sa avem in vedere inainte sa cumparam una Centrale termice -  ce caracteristici sa avem in vedere inainte sa cumparam una
Rated 4.5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Inainte sa te decizi pentru o centrala termica va trebui sa te documentezi putin si sa verifici caracteristicile diverselor marci. Cele mai importante trei variabile in alegerea unei centrale se refera la capacitate, eficienta si cost. Aici sunt cateva idei despre cele mai importante lucruri pe care sa le ai in vedere inainte sa iei o decizie finala. Dimensiuni si putere Unul dintre primele lucruri pe care le vei avea in vedere este cat
Publicat pe 18 Feb 2013 10:21:27 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
9.
0


Inainte sa te decizi pentru o centrala termica va trebui sa te documentezi putin si sa verifici caracteristicile diverselor marci. Cele mai importante trei variabile in alegerea unei centrale se refera la capacitate, eficienta si cost. Aici sunt cateva idei despre cele mai importante lucruri pe care sa le ai in vedere inainte sa iei o decizie finala.

Dimensiuni si putere
Unul dintre primele lucruri pe care le vei avea in vedere este cat de puternica doresti sa fie centrala in functie de dimensiunile spatiului pe care vrei sa il incalzesti, respectiv de necesarul apei calde de consum dorit. Astfel pentru ca o centrala de apartament sa poata genera apa calda pentru consumul curent uzual (o baie si o bucatarie) si pentru a asigura incalzirea unui spatiu avand o suprafata de pana la 100mp (inaltime medie 2,6m) este suficient sa aiba o putere de 24kW.  


Un alt lucru pe care vei avea nevoie sa il verifici este dimensiunea exacta a centralei. Cele mai multe centrale termice de apartamente sunt centrale termice murale, ceea ce inseamna ca vor putea fi instalate pe perete. In functie de spatiul disponibil va trebui sa verifici daca centrala aleasa de tine este perfect compatibila cu spatiul pe care il pui la dispozitie pentru aceasta. De asemenea, va trebui sa ai in vedere faptul ca aceasta trebuie legata la sursa de gaze, dar si la o sursa de energie electrica, iar nu in ultimul rand trebuie asigurata si evacuarea gazelor arse prin intermediul unei tubulaturi speciale care trebuie sa faca legatura cu exteriorul.

Eficienta si economisire
Inainte de a cumpara o centrala termica, verifica consumul de energie electrica si consmul de combustibil. In functie de suprafata pentru care vrei sa furnizeze caldura, va fi nevoie sa stabilesti parametrii de functionare.

Pentru un grad de eficientizare crescut, poti lua in considerare centralele termice cu condensare. Acestea au caracteristica de a valorifica mult mai bine consumul de energie, fata de centralele termice conventionale. Motivul pentru care centralele termice cu condensare reusesc sa economiseasca combustibil este acela ca acest tip de centrala termica are un sistem de combustie care asigura o ardere completa si este dotata cu un dispozitiv care recupereaza energie din gazele arse.

 
Servicii adiacente
In momentul in care te-ai decis asupra unei centrale electrice pentru locuinta ta, va trebui sa ai in vedere si serviciile pe care le pune la dispozitie comerciantul. Multe dintre firmele comercializatoare de centrale termice pun la dispozitie si servicii de instalare, insa va trebui sa verifici acest lucru.

Transportul centralei termice este un alt aspect pe care sa il clarifici. Acest serviciu poate fi pus la dispozitie gratis sau contra cost.


Nu uita ca aceste aparate sunt consumatoare de combustibil gazos si este necesar sa fie puse in functiune si autorizate in vederea functionarii de personal certificat ISCIR. Intreaba comerciantul care sunt firmele care asigura acest serviciu si daca ridica costuri suplimentare.

 

Dupa reglarea initiala a centralei, specialistii service iti vor explica  care este metoda de utilizare si care sunt cele mai bune practici pentru folosirea centralei, astfel incat durata de viata sa atinga maximul. Afla care sunt recomandarile pentru mentenanta. De asemenea este util sa stii ca la maxim 2 ani este necesar sa asiguri verificarea tehnica a aparatului.

In concluzie, achizitionarea unei centrale termice este o decizie care necesita timp pentru ca hotararea finala sa fie una valabila pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Acorda o nota acestui articol:
9
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10