Ce masuri de siguranta sa-ti iei pentru instalarea unei centrale termice Ce masuri de siguranta sa-ti iei pentru instalarea unei centrale termice
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Achizitionarea unei centrale termice poate fi un proces destul de dificil care implica mai multe aspecte, dincolo de alegerea unei centrale care sa asigure necesarul de caldura si apa calda pe care il ai pentru locuinta ta. Pentru ca cei mai multi dintre cei care stau la apartament, aleg ca model de centrale termice pe cele murale, care folosesc drept combustibil gazul. Pentru ca acest combustibil este unul inflamabil, din cauza caruia se pot int
Publicat pe 18 Feb 2013 10:25:21 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Achizitionarea unei centrale termice poate fi un proces destul de dificil care implica mai multe aspecte, dincolo de alegerea unei centrale care sa asigure necesarul de caldura si apa calda pe care il ai pentru locuinta ta.

Pentru ca cei mai multi dintre cei care stau la apartament, aleg ca model de centrale termice pe cele murale, care folosesc drept combustibil gazul. Pentru ca acest combustibil este unul inflamabil, din cauza caruia se pot intampla diverse accidente, este destul de important sa iti iei cateva masuri de precautie inainte de a realiza instalarea centralei termice.

Pasul 1. Stabileste unde va sta centrala
Inainte de a instala centrala, trebuie sa te gandesti mai intai ce tip de centrala vrei sa achizitonezi si care este exact locul in care o vei amplasa.
Astfel ca, daca vrei sa iei o centrala termica simpla, traditionala, trebuie sa te gandesti ca trebuie amplasata cat mai aproape de sursa centrala de gaze si in acelasi timp cat mai aproape de sursa de apa. La fel de important in ceea ce priveste pozitionarea centralei este faptul ca o astfel de centrala va avea nevoie de un tub prin care sa se faca legatura cu exteriorul. Prin acest spatiu se vor elimina gazele arse.

Centralele mai performante, nu mai au nevoie de o astfel de gura de aerisire. In cazul acestora gazele arse sunt reintoarse in sistem ceea ce le face mai eficiente si in acelasi timp mai economicoase. Bineinteles, dezavantajul se refera la faptul ca pretul initial de achizitie este destul de ridicat. Totusi, pe termen lung, achizitia se poate dovedi a fi profitabila.

Pasul 2. Foloseste personal autorizat ISCIR pentru instalarea centralei termice
Nu numai din punct de vedere legislativ, dar si pentru siguranta ta si a familiei, instalarea unei centrale termice trebuie sa fie facuta de personal specializat ISCIR.

Montarea centralei termice inseamna in acelasi timp efort si atentie deosebita la detalii, plus o cunoastere temeinica a tot ceea ce inseamna instalatii de gaze, functionarea diverselor tipuri de centrale termice si solutionarea rapida a celor mai frecvente probleme care pot aparea la acest nivel.

Pasul 3. Respecta recomandarile producatorului si ale instalatorilor
Centralele termice sunt produse care trebuie folosite cu atentie si grija. Este foarte important sa respecti normele de utilizare, dar si recomandarile facute de specialistii care au realizat instalarea centralei. Pentru ei cunosc mai in detaliu tipul de centrala pe care l-au instalat, iti pot oferi diverse sfaturi care sa te ajute la o utilizare cat mai corecta si in acelasi timp sa reusesti sa o mentii in stare perfecta de functionare pentru cat mai mult timp.

Pasul 4. Fa verificari periodice
Centralele termice au o durata de viata destul de mare. In functie de cum si cat le folosesti in raport cu performantele ei, acestea pot functiona corect pentru o perioada destul de indelungata (peste 8 ani).

Pentru un maximum de siguranta, o centrala termica are nevoie de o verificare realizata de personal specializat cel putin o data la doi ani. Nu inseamna ca in tot acest timp centrala nu are nevoie de monitorizare din partea ta. In momentul in care observi ca ceva nu functioneaza in regula, apeleaza la un service, care sa rezolve problema in cel mai scurt timp.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10