Care este diferenta intre o centrala termica traditionala si o centrala termica cu condensare Care este diferenta intre o centrala termica traditionala si o centrala termica cu condensare
Rated 4.07/5 bazat pe 7 voturi
Product description: Cu cat se apropie mai mult iarna, cu atat incalzirea locuintei si utilizarea apei calde devin un subiect din ce in ce mai important. Cererea pentru centrale termice este din ce in ce mai mare, insa noua problema care se pune este ce tip de centrala termica este mai buna. O discutie importanta se refera la diferentele dintre o centrala termica traditionala si o centrala termica cu condensare. O centrala termica standard este de obicei mai ieftina,
Publicat pe 18 Feb 2013 10:15:44 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
8.
1


Cu cat se apropie mai mult iarna, cu atat incalzirea locuintei si utilizarea apei calde devin un subiect din ce in ce mai important. Cererea pentru centrale termice este din ce in ce mai mare, insa noua problema care se pune este ce tip de centrala termica este mai buna. O discutie importanta se refera la diferentele dintre o centrala termica traditionala si o centrala termica cu condensare.

O centrala termica standard este de obicei mai ieftina, insa economiseste mai putin fata de o centrala termica cu condensare. Diferenta principala dintre acestea doua se refera la modul lor de functionare.

O centrala traditionala evacueaza produsele de combustie la o temperatura foarte ridicata peste 100 grade Celsius. Din aceasta cauza, caldura lantenta este irosita si o parte din energie se pierde inutil, cauzand costuri mai mari in timp. Aproximativ 10% din caldura se pierde fara a putea fi valorificata.

In cazul unei centrale cu condensare, lucrurile stau putin altfel. Aceasta detine anumite dispozitive care au capacitatea de a raci gazele de ardere, astfel incat vaporii de apa formati sa se transforme in lichid, permitandu-le sa se intoarca in sistemul de incalzire. In felul acesta se pierde mai putin caldura, iar centrala devine mult mai eficienta fata de una traditionala.

Cel mai mare beneficiu din centralele termice cu condensare se obtine pe timpul iernii, cand vorbim de incalzirea locuintei si nu de incalzirea apei. Astfel ca, investitia intr-o astfel de centrala poate sa fie recuperata in cativa ani de zile. In cazul acestei centrale nu este de neglijat faptul ca este aproape de doua ori mai scumpa decat o centrala traditionala. Ea reprezinta o investitie destul de mare, insa cand vorbim de incalzirea unor suprafete mari aceasta poate sa devina un adevarat ajutor in ceea ce priveste reducerea costurilor pentru incalzirea pe timpul iernii.

Inainte sa iei o decizie finala in ceea ce priveste centrala termica de care ai nevoie, asigura-te ca ai studiat toate posibilitatile pentru ca in final sa iei o decizie. O centrala termica este o investitie pe termen lung, pe de o parte, din punct de vedere financiar, pe de alta parte din punct de vedere al instalarii ei.

Acorda o nota acestui articol:
8
,1


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10