Ce tipuri de centrale termice exista pe piata   Ce tipuri de centrale termice exista pe piata
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Din ce in ce mai multi oameni decid sa renunte le sistemul centralizat de incalzire si apeleaza la metoda moderna de incalzire si anume: centralele termice. Pentru ca si cererea este destul de mare, oferta s-a diversificat din ce in ce mai mult, iar luarea unei decizii a devenit mai dificila. Pentru a simplifica acest lucru mai jos sunt descrise, pe scurt, cele mai importante trei tipuri de centrale termice. Centrale termice pe gaz - sau centrale
Publicat pe 18 Feb 2013 10:22:00 de brainiac
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Sisteme climatizare
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


centrala termicaDin ce in ce mai multi oameni decid sa renunte le sistemul centralizat de incalzire si apeleaza la metoda moderna de incalzire si anume: centralele termice. Pentru ca si cererea este destul de mare, oferta s-a diversificat din ce in ce mai mult, iar luarea unei decizii a devenit mai dificila. Pentru a simplifica acest lucru mai jos sunt descrise, pe scurt, cele mai importante trei tipuri de centrale termice.

Centrale termice pe gaz - sau centrale termice pe combustibil gazos
Acestea folosesc gazul pentru a putea genera caldura si apa calda menajera. Sunt cele mai utilizate centrale termice pentru ca sunt destul de usor de instalat, dar si pentru faptul ca acest combustibil este la indemana pentru aproape orice gospodarie, plus ca nu este excesiv de costisitor.

In ceea ce priveste instalarea ei, va trebui sa alegi un loc unde sa se poata conecta usor la sursa de apa, sursa de gaz, dar si o sursa de energie electrica. In acelasi timp, pentru o centrala termica simpla (cu tiraj natural), vei avea nevoie sa o pozitionezi in camera astfel incat sa se poata face cu usurinta o gura de aerisire, pentru evacuarea gazelor arse. Exista si centrale termice cu tiraj fortat sau cu tiraj fortat cu condensare, care pot fi instalate chiar si in spatii mici si inchise (debara), insa acestea sunt mai scumpe.

Pentru a face economie la combustibil poti instala un termostat programabil, astfel incat sa poti seta temperatura pana la care sa fie incalzita casa. Puterea centralei termice va fi selectionata in functie de suprafata care trebuie incalzita si numarul de consumatori de apa menajera din casa.

Centrale termice electrice
Pentru o centrala termica electrica, costurile sunt ceva mai mari pe termen lung, insa instalarea ei este mult mai simpla fata de o centrala termica pe gaz.

Pentru acest tip de centrala termica, va fi nevoie cel mai probabil sa reconditionati sistemul de energie electrica, deoarece consumul de energie este foarte mare. Acest tip de centrala termica este potrivit pentru incalzirea unor spatii mici. Pentru a incalzi spatii mai mari se pot monta mai multe centrale termice in cascada.

Modul de functionare este si el destul de simplu. Poti seta parametrii de functionare initiali, apoi poti porni aceasta centrala printr-o simpla apasare de buton. Monitorizarea activitatii se poate face periodic sau constant. Pentru ca nu foloseste combustibil inflamabil, nu sunt la fel de multe restrictii la nivel legislativ si nici nu dau la fel de multa bataie de cap in momentul instalarii in casa.

Centrale termice pe combustibil solid (lemn, carbune)
Acest tip de centrala termica are ca avantaj faptul ca tipul de combustibil folosit este printre cele mai ieftine. Dezavantajul este ca investitia initiala va fi mai mare decat pentru altele deoarece va avea nevoie de mai multe elemente componente, ceea ce inseamna ca are nevoie si de un spatiu mai mare. O centrala termica pe combustibil solid are nevoie de o camera separata in locuinta pentru a o putea monta conform normelor legislative in vigoare.

Centrala termica pe combustibil solid este preferata de cele mai multe ori de cei care au case la munte, unde nu este facuta racordarea la gaz, iar procurarea lemnelor de foc este mai simpla.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.573

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10