Sistemele de detectie a incendiului – lux sau necesitate? Sistemele de detectie a incendiului – lux sau necesitate?
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Este cunoscut faptul ca Romania se numara printre tarile cu un numar foarte mare de incendii domestice. Acestea pot fi si provocate, dar de cele mai multe ori focul se aprinde accidental, din cauza neatentiei. Din fericire, acum avem la indemana mai multe solutii de avertizare si prevenire a incendiilor. Cel mai sigur mod de a evita aprinderea sau propagarea focului este folosirea unui sistem de detectie si avertizare la incendiu. Des
Publicat pe 11 Oct 2013 13:22:32 de Mihai
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Siguranta si securitate
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Este cunoscut faptul ca Romania se numara printre tarile cu un numar foarte mare de incendii domestice. Acestea pot fi si provocate, dar de cele mai multe ori focul se aprinde accidental, din cauza neatentiei.

Din fericire, acum avem la indemana mai multe solutii de avertizare si prevenire a incendiilor. Cel mai sigur mod de a evita aprinderea sau propagarea focului este folosirea unui sistem de detectie si avertizare la incendiu. Desi nu sunt putini cei care merg pe ideea “nu mi se intampla tocmai mie”, realitatea a demonstrat de multe ori ca lucrurile nu stau chiar asa. Iar investitia intr-un astfel de sistem poate salva nu doar bunuri materiale, dar si viata noastra sau a celor dragi.

Sistemele de detectie si avertizare la incendiu sunt de doua feluri: conventionale si adresabile. Acestea sunt formate, ca orice sistem de alarma, din centrala, detectori (senzori), sirena si alte elemente auxiliare care tin in functiune intregul sistem, cum ar fi sursa de alimentare cu curent electric si acumulatorii. Senzorii folositi pentru detectia focului pot fi de mai multe tipuri: detector de temperatura (caldura), detector de fum, detector de monoxid de carbon etc.

Spre deosebire de sistemele adresabile de detectie si avertizare la incendiu, cele conventionale sunt mai ieftine, dar au cateva dezavantaje. In primul rand, costurile cresc exponential in cazul aplicatiilor mari, motiv pentru care sistemele conventionale de avertizare si detectie incendiu se recomanda in special in cazul locatiilor mici, cel mult medii, ele fiind foarte potrivite pentru apartamente sau vile nu foarte mari. Un alt dezavantaj major este faptul ca detectia se face pe zone si nu este specificat exact senzorul care a detectat focul (o zona poate fi acoperita de mai multi detectori). Din acest motiv, actiunile echipelor de interventie pot fi intarziate intrucat acestea trebuie mai intai sa localizeze cu precizie incendiul.

Insa toate aceste lipsuri sunt rezolvate de mai modernele sisteme adresabile de detectie a incendiilor, cunoscute si ca sisteme inteligente de detectie. Acestea localizeaza cu precizie focul, identificand exact detectorul care a dat alarma. De asemenea, daca un senzor se defecteaza, tehnicianul responsabil cu intretinerea va sti exact unde este problema.

Indiferent pentru care dintre cele doua variante optati – sisteme conventionale sau sisteme adresabile – nu uitati ca un sistem care da alarma in caz de incendiu va poate salva viata.

Avand in vedere statisticile care ne arata ca numarul de incendii este in crestere, o astfel de instalatie nu mai reprezinta un lux, ci o necesitate.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Mihai Rotaru 
Membru din: 06 Mar 2013 12:26:13

Despre autor:

Articole publicate: 4
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10