Este copilul tau in siguranta la scoala? 10 lucruri pe care trebuie sa le stii Este copilul tau in siguranta la scoala? 10 lucruri pe care trebuie sa le stii
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Ultimele stiri aparute despre cum sunt tratati copii la scoli sau gradinite si cat de nesigure sunt aceste incinte in fata infractorilor i-au facut pe parinti mult mai atenti la masurile de securitate din scoli. Scolile trebuie sa isi ia masuri de precautie dar fara ca elevii sa se simta constransi.1.  Camere de supraveghereUna dintre cele mai bune metode de a prevenii un intrarea unui necunoscut este de a instala camere de supravegher
Publicat pe 27 Oct 2014 08:51:06 de P.Albu
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Siguranta si securitate
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Ultimele stiri aparute despre cum sunt tratati copii la scoli sau gradinite si cat de nesigure sunt aceste incinte in fata infractorilor i-au facut pe parinti mult mai atenti la masurile de securitate din scoli. Scolile trebuie sa isi ia masuri de precautie dar fara ca elevii sa se simta constransi.

1.  Camere de supraveghere

Una dintre cele mai bune metode de a prevenii un intrarea unui necunoscut este de a instala camere de supraveghere in exterior pentru a alerta stafful atunci cand cineva doreste sa intre. Desi o camera de supraveghere vizibila deobicei sperie infractorii, unii nelegiuitori ar putea incerca sa o vandalizeze sau sa treaca neobservati pe langa ea. Camerele de supraveghere ascunse in obiecte de zi cu zi precum ceasuri de perete, senzori de fum si alte obiecte vor supraveghea discret fara ca oamenii sa stie.

2. Verifica cazierul angajatiilor

Fiecare angajat sau voluntar ar trebuii sa aibe un cazier curat. Cei care au incidente majore in cazier nu ar trebuii sa aibe grija de copii. Trebuie sa discutati cu fostii angajatori despre conduita acestora sau cu profesorii de la scoala sau facultate in cazul voluntarilor.

3. Identificarea angajatiilor

Toti angajatii ar trebuii sa poarte legitimatii puse la vedere cu numele si fotografia lor in timpul serviciului.

4. Oferirea unor legitimatii de vizitator

Cei care intra in facilitate pentru intretinere sau alte munci sau cei care sunt simpli vizitatori trebuie poarte mereu o legitimatie in piept pentru a stii ca sunt autorizati sa fie in scoala.

5. Proceduri de inscriere

Orice vizitator trebuie sa se inscrie la intrarea in incinta. Numele si datele personale trebuie pastrate pentru orice eventualitate. Nimeni nu are voie sa ridice un copil daca nu este autorizat.

6. Proportia copii-invatatori

Proportia copii invatatori trebuie sa fie atat de mica incat un profesor sa poata sa recunoasca cu usurinta o persoana neautorizata. Daca profesorii au prea multi copii de supravegheat s-ar putea sa scape situatia de sub control si o persoana necunoscuta ar putea cu usurinta sa profite de acest lucru.

7. Supravegherea copiilor

Nici un copil nu ar trebuii lasat nesupravegheat, astfel el nu se va expune la riscul potential al unui intrus. In caz de urgenta, angajatii scolii ar trebuii sa stie cum sa actioneze si ce sa faca pentru a evacua elevii in siguranta.

8. O curte amenajata

Curtea institutiei ar trebuii sa fie intretinuta, fara tufisuri inalte  sau vegetatie supracrescuta unde se pot ascunde infractorii. Deasemenea cladirile nefolosite ar trebuii incuiate si cele in paragina demolate pentru siguranta deplina.

9. Incuietori de panica

Una dintre cele mai noi sisteme de preventie a intrusilor este o un lacat electronic care poate fi activat cu ajutorul unui pendantiv purtat la gat. Astfel daca exista vreun pericol un profesor poate bloca o anumita clasa cu ajutorul acestui lacat si astfel instrusii nu vor putea intra.

10. Monitorizare la distanta

Sistemele de supraveghere moderne ajuta parintii sa isi observe copii pe timpul zilei fara sa paraseasca biroul. Intra intr-un browser sau intr-o aplicatie de mobil si pot accesa sistemul de supraveghere. Aceasta aplicatie poate fi folosita si de catre profesori sau de catre personalul care se ocupa de securitatea incintei, chiar si dupa programul scolar. Toate scolile ar trebuii sa aibe sisteme de supraveghere si sa supravegheze mereu intrarile scolii si zonele care ar putea fi expuse la infractori. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Albu Paul 
Membru din: 03 May 2014 07:12:50

Despre autor:

Articole publicate: 10
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10