Ce sunt aceste sprinklere si cum functioneaza Ce sunt aceste sprinklere si cum functioneaza
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Aceste sprinklere sunt reprezentate de niste dispozitive automate, montate special pentru stingerea incendiilor inca de la perceperea senzorului de fum a unui eventual pericol. Senzorul de fum este cel care primeste informatia initiala, dupa care informatia este trimisa mai departe catre sprinklere acestea actionand in consecinta.Cate tipuri de sprinklere exista si cum functioneaza ele? Aceste sprinklere sunt aparate care impreuna
Publicat pe 12 Dec 2014 13:46:15 de Axel
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Siguranta si securitate
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Aceste sprinklere sunt reprezentate de niste dispozitive automate, montate special pentru stingerea incendiilor inca de la perceperea senzorului de fum a unui eventual pericol. Senzorul de fum este cel care primeste informatia initiala, dupa care informatia este trimisa mai departe catre sprinklere acestea actionand in consecinta.

Cate tipuri de sprinklere exista si cum functioneaza ele?

Aceste sprinklere sunt aparate care impreuna formeaza un sistem de stingere a incendiilor. Acestea pot fi cu apa sau cu spuma si sunt instalate de obicei pe tavanul incaperii si chiar pe peretii acesteia. 

Tipuri de sprinklere:

Sistemul de sprinklere apa sau spuma este un sistem  conectat la o sursa de apa si de spuma. Spuma reprezinta un agent ignifug. Acest sistem prevede imprastierea spumei in cazul alarmei de incendiu. Acest tip de sistem se poate utiliza in 3 moduri: uscat, umed sau pre-action si se opreste manual.

  • Sistemul numit Deluge valves din categoria “sprinklere” este un sistem care poate fi actionat electric, pneumatic sau hidraulic. In acest caz, sistemul de detectie, respectiv senzorul de fum, primeste comanda, vana de apa se deschide, iar sprinklere-le care sunt conectate la sursa de apa actioneaza incercand sa stinga incendiul pornit.
  • Sprinklere Pre-Action. Sistemul pre-action de sprinklere dispune de o detectie suplimentara a unui posibil incendiu iar apa nu patrunde pe vana pana acest sistem nu primeste informatia necesara pentru a se activa.

Beneficiile aduse de catre sprinklere utilizatorilor.

Aceste sprinklere reprezinta o metoda extraordinara de prevenire a izbucnirii unor incendii deoarece, datorita sistemului lor, acestea actioneaza imediat  in cazul in care simt fum sau alte gaze. Atfel, fata de alte sisteme de stingere a incendiilor, aceste sprinklere devin mult mai eficiente avand capacitatea de a actiona fix la momentul necesar fara intarziere. Acesta este beneficiul cel mai important si mai bine punctat de catre un astfel de sistem, nepunand incaperea sau oamenii in pericol. 

Un astfel de sistem de sprinklere este conectat direct la reteaua de apa sau la sursa de spuma si are capacitatea, datorita formatului lui, sa imprastie apa sau alt agent de stingere uniform, pe o anumita suprafata, pentru stingerea eventualului incendiu. Aceste sprinklere sunt asezate la o anumita distanta unul de celalalt pentru ca fiecare coltisor, fiecare bucata din incapere sa fie acoperita si sa aiba sansa de a fi salvata in cazul pornirii unui incendiu.

Componenta unor sprinklere:

  • Aparatul in sine care elibereaza fluxul de apa
  • Deflector
  • Bulb de sticla
  • Stift filetat

Fiind un real avantaj pentru incaperile care necesita o protectie mult mai mare, care se cer a fi protejate la un nivel mai avansat, ele prezinta un adevarat succesc si o investitie foarte buna. Sistemul este durabil si iti ofera garantia de care ai nevoie pentru protectia ta si a familiei tale, sau a incaperii unde iti desfasori activitatea. Ignifugare.eu iti da sansa de a avea un sistem de sprinklere performant, de cea mai buna calitate si la un pret excelent. Daca vrei sa fii sigur de achizitia pe care o faci, consulta-ne si vei primi cele mai bune sfaturi si idei!

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Russu Alex 
Membru din: 03 Sep 2014 11:01:53

Despre autor:

Articole publicate: 30
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10