Intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu Intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Majoritatea dintre noi stim deja ca bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la mai multe decat doar pentru prajituri de casa si alte aluaturi. Bicarbonatul ajuta la reglarea pH-ului mentinand substantele nici prea acide nici prea alcaline. Atunci cand bicarbonatul de sodiu vine in contact cu o substanta acida sau cu o substanta alcalina reactia lui naturala este de a neutraliza acel pH. Bicarbonatul intarzie schimbarile de echilibru al
Publicat pe 21 Sep 2015 13:29:23 de Amalia
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Gastronomie
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Majoritatea dintre noi stim deja ca bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la mai multe decat doar pentru prajituri de casa si alte aluaturi.

Bicarbonatul ajuta la reglarea pH-ului mentinand substantele nici prea acide nici prea alcaline. Atunci cand bicarbonatul de sodiu vine in contact cu o substanta acida sau cu o substanta alcalina reactia lui naturala este de a neutraliza acel pH.

Bicarbonatul intarzie schimbarile de echilibru ale pH-ului. Aceasta dubla capacitate de a neutraliza si tampona ii permite bicarbonatului sa faca lucruri precum neutralizarea mirosurilor acide (cum ar fi cele din frigider), precum si pastrarea unui pH neutru (cum ar fi in apa cu care spalati rufele, care ajuta la potentarea calitatilor detergentului)

Este o reactie simpla, dar si una cu efecte de lunga durata pentru o multitudine de sarcini de curatare si dezodorizare.

Bicarbonatul poate fi utilizat si la dezodorizare. O pasta de dinti formata din bicarbonat de sodiu si 3% peroxid de oxigen se poate utiliza ca alternatia la pastele fara fluor din comert.

Puneti o lingurita de bicarbonat in jumatate de pahar de apa, clatiti energic, scuipati, apoi clatiti cu apa. Mirosurile sunt neutralizate, nu doar acoperite.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Amalia Dragomir 
Membru din: 07 Apr 2015 10:47:04

Despre autor:

Articole publicate: 16
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10