Plante pentru apartamente usor de intretinut, pentru un camin primitor Plante pentru apartamente usor de intretinut, pentru un camin primitor
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: De cele mai multe ori, unul dintre lucrurile foarte importante atunci cand te muti intr-o locuinta noua, cel mai dificil lucru devine decorarea acesteaia. Astfel, alegerea plantelor potrivite pentru apartamente este un aspect foarte important.  Insa nu sunt putini aceia care nu au suficient timp pentru ingrijirea florilor din locuinta, asa ca cele mai multe optiuni se indreapta in zona plantelor nepretentioase si usor de ingrijit. I
Publicat pe 20 Aug 2014 08:17:02 de
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


De cele mai multe ori, unul dintre lucrurile foarte importante atunci cand te muti intr-o locuinta noua, cel mai dificil lucru devine decorarea acesteaia. Astfel, alegerea plantelor potrivite pentru apartamente este un aspect foarte important. 

Insa nu sunt putini aceia care nu au suficient timp pentru ingrijirea florilor din locuinta, asa ca cele mai multe optiuni se indreapta in zona plantelor nepretentioase si usor de ingrijit. Iata care sunt cele mai comune dintre acestea: 

1.      Orhideea 

Orhideele sunt plante cu flori foarte apreciate in randul iubitorilor decoratiunilor naturale din apartamente si case. Acestea nu necesita ingrijiri speciale, ci doar plantarea intr-un sol special, lemnos. In privinta luminii nu ridica probleme, pentru ca prefera locurile ferite de lumina directa a razelor de soare.

Pot inflori si de mai multe ori pe an, iar apa nu este preferata lor. Acestea trebuie udate la o saptamana sau chiar doua, de preferat sub un dus de apa rece. Este foarte important ca ulterior ghiveciul sa fie foarte bine scurs, pentru ca nu suporta excesul de apa. 

2.      Dracaena 

Dracaena face si ea parte din categoria celor mai iubite plante pentru apartamente. Este lemnoasa si se aseamana cu palmierii, iar ingrijirea ei este "floare la ureche". Dracaena prefera lumina, dar rezista foarte bine si la umbra, desi aceasta ii incetineste cresterea.

Trebuie udata o data pe saptamana iar vara nu-i displace sa primeasca apa si pe frunze, prin pulverizare. Excesul de apa ii poate putrezi radacinile, asa ca aveti grija ca ghiveciul sa nu pluteasca in apa. 

3.      Bambusul 

Cunoscut si sub denumirea de "bambus norocos" datorita traditiilor feng shui care il asociaza sansei, bambusul este o planta infratita cu Dracaena. Spre deosebire de aceasta insa, el iubeste apa si umiditatea.

Ghiveciul trebuie intors, din cand in cand, pentru ca el sa creasca spiralat. Bambusul trebuie pastrat intr-un vas transparent si este o planta decorativa foarte des intalnita in apartamente si foarte apreciata. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Bogdan Vasile  
Membru din: 14 Jan 2014 19:47:14

Despre autor:
Pasionat de optimizare si marketing online pentru pagini web de prezentare afaceri sau pentru magazine virtuale si cataloage ecommerce..

Articole publicate: 35
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10