Perdele si draperii - cum sa decorezi cu ele Perdele si draperii - cum sa decorezi cu ele
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Perdelele reprezinta una din cele mai bune metode pentru a-ti proteja intimitatea in interiorul casei, insa in acelasi timp reprezinta si o metoda prin care sa-ti decorezi casa intr-un mod cat mai placut. Tipuri si modele de perdele sau draperii sunt foarte multe, important este sa iti dai seama care sunt cele care se potrivesc casei tale si mai ales, cum le poti instala astfel incat sa personalizezi fiecare camera in stilul tau.Pentru a arata bi
Publicat pe 04 Jan 2013 16:56:31 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


perdea si draperiePerdelele reprezinta una din cele mai bune metode pentru a-ti proteja intimitatea in interiorul casei, insa in acelasi timp reprezinta si o metoda prin care sa-ti decorezi casa intr-un mod cat mai placut. Tipuri si modele de perdele sau draperii sunt foarte multe, important este sa iti dai seama care sunt cele care se potrivesc casei tale si mai ales, cum le poti instala astfel incat sa personalizezi fiecare camera in stilul tau.

Pentru a arata bine in camera, perdelele si draperiile trebuie sa se potriveasca cu stilul in care a fost decorata camera. Daca ai ales perdele cu un model sofisticat, vei avea nevoie de galerii care sa intre in ton cu acestea si sa aiba la randul lor un model amplu, cu multe elemente decorative. Daca vrei un aspect modern, simplist, atat perdeaua sau draperia, cat si galeria pentru aceasta va avea culori simple, si nu avea avea niciun model care sa atraga atentia. De asemenea, daca in camera sunt foarte multe obiecte decorative, cel mai bine este ca perdeaua si draperiile sa fie de o singura culoare, cat mai simple sa nu atraga atentia asupra lor. Daca din contra, culorile din camera sunt monotone, poti alege o perdea viu si puternic colorata care sa capteze atentia. Pentru o camera cu aspect elegant, cele mai potrivite sunt perdelele venetiene sau cele cu jacard.

In ceea ce priveste sistemele de prindere pentru perdele si draperii (sine din aluminiu, PVC, galerii din lemn sau metal), daca vrei un aspect conventional vei pozitiona galeria la cativa centrimetri deasupra ferestrei. Pentru un aspect care sa aiba un impact vizual mai mare, o poti pozitiona la un nivel cat mai inalt, foarte aproape de tavan.

Perdelele si draperiile nu trebuie “bagate in aceeasi oala”. Daca perdelele sunt acele materiale subtiri si de cele mai multe ori transparente, draperiile sunt acelea formate din doua piese care se pot uni la mijlocul ferestrei sau se pot strange pe cele doua laturi ale ferestrei. Draperiile sunt facute din materiale mai groase decat perdelele si in acelasi timp dau un aspect mai “greu” camerei. De asemenea, o draperie poate face o camera sa para mai eleganta sau mai pretentioasa. Cele foarte lungi pot face parte dintr-un decor care vrea sa evoce o perioada din istorie.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10