Perdele scurte si perdele lungi - Pro si Contra Perdele scurte si perdele lungi - Pro si Contra
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Exista in principal trei dimensiuni pe care le poti alege pentru perdelele casei tale: pana la pervaz, pana la podea si mai lungi decat podeaua. Orice alta dimensiune poate arata nepotrivit si nelalocul ei. Perdelele lungi, pot fi atat cele pana la podea cat si cele suficient de lungi cat sa stea pe suprafata ei. Indiferent de ceea ce preferi, ai aici cateva elemente pro si cateva contra atat pentru perdelele lungi cat si pentru cele scurte. Pro
Publicat pe 03 Dec 2012 14:46:14 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


perdele BucurestiExista in principal trei dimensiuni pe care le poti alege pentru perdelele casei tale: pana la pervaz, pana la podea si mai lungi decat podeaua. Orice alta dimensiune poate arata nepotrivit si nelalocul ei. Perdelele lungi, pot fi atat cele pana la podea cat si cele suficient de lungi cat sa stea pe suprafata ei. Indiferent de ceea ce preferi, ai aici cateva elemente pro si cateva contra atat pentru perdelele lungi cat si pentru cele scurte.

Pro Perdele Scurte
- Sunt mai usor de intretinut. Cu cat sunt mai scurte, cu atat perdelele tale vor fi mai usor de spalat si mai usor de intretinut. Mai multe decat atat, vei putea sa le deplasezi destul de usor de la un capat la altul pentru a regla cantitatea de lumina pe care vrei sa o primeasca camera.
- Se uzeaza mai greu. Pentru ca nu ating podeaua, perdele pot rezista cu brio la mai multe deplasari decat ar rezista cele lungi.
- Dau un aspect vesel camerei. De aceea se potrivesc foarte bine in bucatarie, dar si in camerele copiilor.  Daca optezi si pentru niste culori vii, jucause, vei putea crea o atmosfera care sa dea o nota informala, relaxata.

Pro Perdele Lungi
- Dau camerei un aspect alungit. Fac camerele sa para mai mari, mai spatioase. Daca nu ai la dispozitie foarte mult spatiu, o perdea lunga te ajuta sa faci creezi aceasta impresie.
- Creeaza o atmosfera de intimitate, in cazul perdelelor mai lungi decat camera, care se revarsa putin asupra podelei. Astfel de perdele se potrivesc cel mai bine in camere cu tavanul inalt si arata mult mai bine daca sunt facute din material natural si nu sintetic. De asemenea, trebuie avuta multa grija astfel incat materialul sa se aseze frumos pe podea. Perdeaua trebuie sa para cat mai naturala si nu fortata sa stea pe podea.
- Dau camerei un aspect formal. Daca iti doresti ca o anumita camera sa arate cat mai formal, o bune idee este sa apelezi la perdele care acopera nu doar ferestrele, ci si peretele in partea de jos.

Contra Perdele Scurte
- Vizual, taie camera in doua. Perdelele scurte pot face camera sa para mai mica.
- Nu sunt cele mai bune optiuni pentru dormitoare, unde cel mai probabil vei avea nevoie de o atmosfera intima. Cel mai bine acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unor perdele lungi. Mai mult decat atat, perdelele mai lungi vor avea si capacitatea de a opri mai bine lumina sa nu intre in camera.
- Sunt designeri care condidera perdelele scurte demodate. In afara de bucatarie, acestea nu prea isi mai au locul in living sau in camera de dormit. Perdelele moderne sunt mai degraba lungi.

Contra Perdele Lungi
- In cazul in care ai copii mici, acestea se vor murdari mult mai usor. Plus ca exista riscul ca lasati chiar si pentru putin timp nesupravegheati, sa le foloseasca drept sfori pentru a se urca pe ele.
- Sunt mai greu de intretinut, fata de cele scurte. Cu cat sunt mai lungi, cu atat vor fi si mai greu de deplasat. Daca ai nevoie sa faci lucrul acesta destul de des, vei descoperi ca acestea se uzeaza mult mai repede fata de niste perdele care nu ating podeaua.
- Este foarte usor sa se adune praf la capatul lor. Va trebui sa faci curatenie mai des si sa ai grija la aceasta zona. Daca perdeaua este intr-o culoare deschisa, cu atat mai mult va trebui sa speli si perdeaua pentru a te feri de necazurile pe care le provoaca praful. Vor fi mult mai greu de intretinut.

Odata ce te-ai decis pentru o anume dimensiune a perdelelor, cel mai bine este sa o pastrezi pentru toate camerele. Mai ales daca poti vedea dintr-o camera in alta, ar putea fi deranjant sa vezi intr-o camera o dimensiune si in cealalta o cu totul alta. Le va lipsi unitatea vizuala.De asemenea, daca ai posibilitatea, inainte de a da comanda pentru perdelele tale, cel mai bine este sa ceri si parerea unui designer.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10