Cum sa cureti perdelele eficient? Cum sa cureti perdelele eficient?
Rated 4.5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: De cele mai multe ori cand iti cauti o perdea noua, nu te gandesti si la intretinerea si curatarea ei. Cel mai important lucru este ca aceasta sa fie cat mai potrivita cu ceea ce ai nevoie pentru camera ta. Pentru ca cele mai multe dintre ele sunt facute din materiale fragile, vei gasi mai jos cateva sfaturi de baza pentru cum sa cureti perdelele fara sa le strici.Inainte sa te apuci sa speli perdele va trebui sa citesti mai intai instructiunile
Publicat pe 06 Dec 2012 09:19:20 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
9.
0


perdele BucurestiDe cele mai multe ori cand iti cauti o perdea noua, nu te gandesti si la intretinerea si curatarea ei. Cel mai important lucru este ca aceasta sa fie cat mai potrivita cu ceea ce ai nevoie pentru camera ta.

Pentru ca cele mai multe dintre ele sunt facute din materiale fragile, vei gasi mai jos cateva sfaturi de baza pentru cum sa cureti perdelele fara sa le strici.

Inainte sa te apuci sa speli perdele va trebui sa citesti mai intai instructiunile de pe eticheta sau sa iti aduci aminte de sfaturile pe care le-ai primit despre spalarea si intretinerea lor in momentul in care le-ai achizitionat. Daca nu dispui de niciuna dintre aceste informatii, va trebui sa te bazezi pe ceea ce au incercat altii inaintea ta.

Cel mai bine este ca perdele sa fie spalate la mana si nu la masina. Inainte de a face acest lucru, va trebui sa incerci pe o suprafata mult mai mica din perdea si cat mai putin vizibila, o mica cantitate de apa si detergent. Daca nu se intampla nimic in neregula, vei sti ca poti spala perdeaua fara probleme.

Cele mai multe perdele trebuie spalate la temperaturi cat mai scazute si cu o cantitate mai mica de detergent decat ai pune in mod normal la haine. In cazul in care pui perdelele in masina de spalat, cel mai bine este sa nu le pui direct. Va trebui sa le asezi mai intai intr-un alt saculet. Unele sunt deja prevazute cu astfel de saculeti, daca nu, le poti pune tu intr-o fata de perna care se poate inchide destul de bine. De asemenea, nu uita ca inainte sa bagi perdeaua in masina de spalat, va trebui sa verifici foarte atent sa nu fi ramas diverse alte obiecte (cleme de prindere, clestisori etc.).

Daca vrei doar sa cureti perdeaua de praf, fara sa o speli, o poti aspira. In felul asta nu va mai fi nevoie sa o dai jos pentru a indeparta praful si diverse alte bacterii care raman de obicei pe material. Nu uita sa pui aspiratorul pe ultima treapta de putere, asa incat sa nu risti ca pe galerie sa fie pusa o presiune prea mare, sau ca perdeaua sa fie atrasa in aspirator. 


Acelasi lucru se aplica si in cazul draperiilor. Indiferent de materialul din care sunt confectionate, este bine sa ai cat mai multa grija pentru a nu le deteriora. Aplica aceleasi reguli de mai sus pentru a te asigura ca nu vei avea probleme cand vine vorba de aspectul ferestrelor.

Data viitoare cand iti iei perdele sau draperii, cere informatii cat mai concrete despre cum poate fi intretinut tipul de material pe care l-ai achizitionat. Daca vrei sa ai certititudinea ca ai de unde alege, cel mai bine este sa apelezi la magazinele de perdele din Bucuresti, unde ofertele sunt foarte diversificate si adaptabile cerintelor.

Acorda o nota acestui articol:
9
,0


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10