Cum sa alegi perdele si draperiile potrivite pentru casa ta Cum sa alegi perdele si draperiile potrivite pentru casa ta
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Alegerea perdelelor si a draperiilor este o decizie destul de dificila, mai ales cand incercam sa armonizam stilul de perdea care ne place cu stilul camerei pentru care dorim perdeaua. In cazul acesta decizia trebuie luata cat mai obiectiv, in functie de cateva elemente care ar trebui respectate indiferent de situatie. Schema de culori din camera  Inainte sa te decizi asupra unui model de perdea sau draperie, gandeste-te care sunt culorile d
Publicat pe 21 Dec 2012 09:39:04 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


model perdeleAlegerea perdelelor si a draperiilor este o decizie destul de dificila, mai ales cand incercam sa armonizam stilul de perdea care ne place cu stilul camerei pentru care dorim perdeaua. In cazul acesta decizia trebuie luata cat mai obiectiv, in functie de cateva elemente care ar trebui respectate indiferent de situatie.

Schema de culori din camera  
Inainte sa te decizi asupra unui model de perdea sau draperie, gandeste-te care sunt culorile dominante din camera (pereti, covoare, mobila, tapiterie, perne, cuvertura) si pana la ce nuanta din aceasta culoare vei putea sa mergi. Cel mai vizibil element intr-o perdea este culoarea. Daca aceasta nu se armonizeaza cu restul camerei, ar putea arata disproportionat, prea incarcat sau chiar de prost gust.

Fereastra
Modelul ferestrei va influenta destul de mult si stilul perdelei pe care o alegi. Sunt vile sau apartamente construite intr-un anumit tipar sau dincolo de orice tipare.. Pentru ca un anumit tip de fereastra poate sa evidentieze un anumit tip arhitectural, perdeaua aleasa trebuie sa pastreze acest model pentru a nu crea discordanta intre stiluri.

Functionalitatea perdelelor si draperiilor
Dincolo de aspectul estetic, perdelele au si caracteristici care tin de functionalitate. Acestea pot diminua nivelul de lumina care intra in camera sau pot oferi intimitatea de care ai nevoie. Daca iti doresti ca perdeaua sa permita sa intre cat mai multa lumina in camera, dar din cand in cand sa ai parte de intimitate, poti adauga draperii care sa completeze functionalitatea perdelelor.

Modelul si culorile perdelelor si draperiilor
Stilul perdelei pe care o alegi, precum si modelul de pe aceasta poate sa reflecte in mare masura si personalitatea ta. Perdelele albe, din dantela, pot transmite o personalitate feminina, puritate, inocenta. O perdea de o culoare puternica va transmite o personalitate puternica, dinamism. Fiecare tip de material sau de model pe care il alegi pentru perdea va transmite o anumita atmosfera in incapere.

Pretul
Cu cat materialul este mai sofisticat cu atat si pretul va fi mai ridicat. Un model de perdea cu aspect pretentios va avea un pret destul de ridicat. Este bine sa decizi din timp care este bugetul pe care il aloci pentru perdele si draperii ca sa iti dai seama care este limita in care te incadrezi.

Cand ai reusit sa alegi un magazin sau un tip de perdea care ti se pare potrivita, va trebui sa faci masuratori. Nu face masuratorile pana nu vei sti cu exactitate unde va fi amplasata galeria pentru perdea sau pentru draperie. Pentru mai multa siguranta, e bine ca masuratorile sa fie luate de un specialist.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10