Cum sa alegi culoarea pentru perdele moderne Cum sa alegi culoarea pentru perdele moderne
Rated 3.415/5 bazat pe 6 voturi
Product description: Poti schimba infatisarea unei camere doar prin schimbarea perdelelor. Acestea pot face o camera sa arate mult mai bine, sau ii pot distruge aspectul daca nu sunt alese corespunzator.Este foarte greu sa vizualizezi efectul final al perdelelor pana nu le ai instalate. De aceea in acest articol sunt expuse cateva lucruri de care trebuie sa tii cont cand alegi culoarea perdelelor.Primul lucru la care trebuie sa te gandesti cand vrei sa iti iei perdel
Publicat pe 06 Dec 2012 09:47:46 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
6.
8


Poti schimba infatisarea unei camere doar prin schimbarea perdelelor. Acestea pot face o camera sa arate mult mai bine, sau ii pot distruge aspectul daca nu sunt alese corespunzator.
Este foarte greu sa vizualizezi efectul final al perdelelor pana nu le ai instalate. De aceea in acest articol sunt expuse cateva lucruri de care trebuie sa tii cont cand alegi culoarea perdelelor.

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti cand vrei sa iti iei perdele va fi stabilirea scopului lor. Trebuie sa stii daca vor fi folosite doar pentru a face camera sa arate mai bine (functie estetica), pentru a opri lumina care intra in camera sau pentru a satisface nevoia de intimitate.

Pentru fiecare camera poti alege alt tip de perdele in functie de specificul si nevoile fiecareia. Daca pentru dormitor vei avea nevoie de perdele care sa pastreze intunericul, pentru alta camera poti opta pentru perdele care sa lase sa intre cat mai multa lumina.

Pentru o camera cat mai putin luminoasa alegi culori inchise si opace. Pentru camerele luminoase sunt potrivite perdelele transparente, de culori deschise. Daca vrei sa intuneci o camera care primeste foarte multa lumina solara ia in considerare si faptul ca intensitatea culorilor se duce mult mai repede la nuantele inchise pentru ca atrag soarele. Bineinteles, daca redecorezi des aceasta nu este o problema. Pentru o camera cu o nota indrazneata poti folosi perdele in culori puternice, prin care sa nu se vada nimic.

Culorile perdelelor trebuie sa se potriveasca si cu cele din camera. In cazul in care camera este luminoasa si monocroma sunt utile culorile vii eventual cu modele sau desene. Atentie, daca vorbim de o camera de dimensiuni mici, perdelele cu desene fac camera sa para si mai mica. La fel se intampla si in cazul perdelelor in culori inchise. Culorile neutre sunt o alegere mai sigura pentru ca se uzeaza mai lent si sunt cel mai usor de integrat in decorul camerei.

Culorile care reflecta caldura intr-o camera sunt galben, rosu chiar si roz. Pe de alta parte, pentru o nota senina dar solemna, se pot folosi gri, alb, albastru deschis. Ideea de baza este sa alegi culori care sa vina in completarea celorlalte lucruri din camera: mobila, parchet, covoare, perne. De asemenea, nu uita sa iei in calcul si culoarea draperiilor in cazul in care doresti sa completezi aspectul camerei sau ai nevoie sa intuneci si mai mult camera in anumite momente ale zilei. Pentru draperii va trebui sa alegi in mare parte o nuanta cat mai apropiata de cea a perdelelor alese.

O metoda sigura pentru alegerea culorilor la perdele (in cazul unei camere monocrome) este sa cumperi perdele cu o nuanta mai inchisa sau mai deschisa fata de culoarea predominanta din camera. In felul acesta ai certitudinea ca nu vei da gres printr-o alegere nepotrivita.

Acorda o nota acestui articol:
6
,8


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10