Cum aratau perdelele in perioada Renasterii Cum aratau perdelele in perioada Renasterii
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Atat perdelele cat si draperiile au ajuns sa fie pentru noi obiecte despre care credem ca au existat dintotdeauna in forma in care se gasesc si astazi. De fapt, perdelele au trecut printr-o serie de transformari, la nivel de material, rol functional, acoperire la nivel de gospodarii.Pana aproape de sfarsitul secolului al 16-lea perdelele erau inca destul de rar intalnite in casele oamenilor. Cei mai multi dintre ei aveau un tip de jaluzele facute
Publicat pe 25 Mar 2013 16:58:50 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


perdeleAtat perdelele cat si draperiile au ajuns sa fie pentru noi obiecte despre care credem ca au existat dintotdeauna in forma in care se gasesc si astazi. De fapt, perdelele au trecut printr-o serie de transformari, la nivel de material, rol functional, acoperire la nivel de gospodarii.


Pana aproape de sfarsitul secolului al 16-lea perdelele erau inca destul de rar intalnite in casele oamenilor. Cei mai multi dintre ei aveau un tip de jaluzele facute din lemn, jaluzele care aveau strict rol functional. Pe timpul verii oamenii se fereau cu ajutorul lor de lumina prea puternica, iar pe timpul iernii se protejau de frig. In momentul in care au inceput sa foloseasca perdele pentru ferestre, acestea aveau in continuare rol functional, acela de a opri curentii de aer sa patrunda in casa prin ferestre. Existau si perdele cu rol decorativ, insa acestea erau agatate la usi, nu la ferestre. Aveau si rol decorativ pentru ca erau alese in asa fel incat sa se asorteze cu ceea ce agatau pe pereti.


In ceea ce priveste materialele, cele mai multe perdele din perioada Renasterii erau confectionate din catifea. Cei mai mari producatori de catifea din Europa, erau Franta si Italia. Competitia dintre cele doua tari a dus la dezvoltarea materialelor pentru perdele si draperii, astfel ca au inceput sa apara mai multe tipuri si mai multe modele. Pe ele erau de multe ori desenate flori sau pasari si animale care se aflau in miscare.

Alaturi de catifea, au inceput sa fie folosite ca materiale pentru confectionarea perdelelor atat inul cat si matasea si damascul.


Acestea erau in continuare materiale destul de scumpe si inaccesibile pentru masele de oameni. Doar cei destul de instariti se puteau mandri ca au perdele sau draperii pentru ferestrele lor. In zilele noastre exista o diversitate atat de mare de materiale, modele si preturi incat oricine poate apela la un magazin de perdele si draperii pentru a-si infrumuseta casa.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10