Cum alegem lungimea draperiilor? Cum alegem lungimea draperiilor?
Rated 4.875/5 bazat pe 4 voturi
Product description: Cat de lungi ar trebui sa fie draperiile? Cele foarte lungi induc o atmosfera formala, de eleganta intr-o camera, pe cand cele scurte au rolul de a crea o atmosfera informala, relaxata. Cu urmatoarele informatii si in functie de nevoile si preferintele tale vei putea sa iti dai seama care este stilul care te reprezinta.In principal exista patru tipuri de lungimi pentru draperii:- draperiile scurte pana la pervaz- draperiile scurte care trec putin
Publicat pe 06 Dec 2012 09:28:41 de adriana
Categoria: Casa si gradina Subcategoria: Design interior
Acorda o nota acestui articol:
9.
8


Cat de lungi ar trebui sa fie draperiile? Cele foarte lungi induc o atmosfera formala, de eleganta intr-o camera, pe cand cele scurte au rolul de a crea o atmosfera informala, relaxata. Cu urmatoarele informatii si in functie de nevoile si preferintele tale vei putea sa iti dai seama care este stilul care te reprezinta.

In principal exista patru tipuri de lungimi pentru draperii:
- draperiile scurte pana la pervaz
- draperiile scurte care trec putin de pervaz
- draperiile lungi pana la podea
- draperiile lungi, care cad peste podea

Masurarea unei draperii incepe de la masurarea galeriei, intre capetele decorative ale acesteia. E bine ca draperiile sa fie cu 30 de centimetri mai mari decat latimea ferestrei. In felul acesta se evita intrarea luminii pe langa draperie, plus ca nu mai exista riscul sa fii vazut de afara.
Inainte sa faci masuratorile pentru draperie nu uita ca spre deosebire de perdele, aceastea sunt compuse din doua piese care nu se unesc, plus ca latimea lor depinde si de cat de incretite vrei sa fie. De asemenea, lungimea perdelei este egala sau mai mica cu un centrimetru fata de lungimea draperiilor.

Draperii scurte
Draperiile scurte sunt foarte potrivite pentru bucatarie. Aspectul pe care il creeaza pentru camera este unul vesel, casual, nepretentions. Ele sunt potrivite si pentru camerele copiilor. Atata vreme cat vor ajunge la ele, copii vor avea tot timpul tendinta de a trage de ele sau de a se urca pe ele. In cazul unor draperii scurte va fi mai usor si sa le mentineti curate.
Efectul pe care il produc draperiile scurte intr-o camera, este acela de largire a spatiului.

Draperii lungi
Draperiile lungi sunt potrivite pentru camerele in care se doreste un aspect ceremonios, elegant. Totodata sunt potrivite si pentru dormitoare deoarece creeaza o atmosfera de intimitate.
Efectul pe care il creeaza la nivel de spatialitate este acela de incapare inalta, cuprinzatoare. Aspectul negativ este ca ar putea crea un aspect mai formal decat iti doresti.

Draperiile foarte lungi, care cad deasupra podelei sunt recomandate in camerele unde se doreste creea unei atmosfere foarte romantice sau istorice. Ele trebuie sa fie stationare, altfel se vor toci foarte repede plus ca sunt greu de manevrat. In general, pentru rezistenta la uzura, draperiile ar trebuie sa fie cu cel putin un centimetru deasupra podelei.
De asemenea, este de luat in calcul faptul ca draperiile lungi pot actiona ca un perete, oprind caldura, in cazul in care acestea acopera pe timpul iernii caloriferele.

Acestea sunt doar cateva idei de baza in ceea ce priveste lungimea draperiilor. Pentru sfaturi personalizate ai la dispozitie varianta in care sa apelezi la specialisti. Acestia vor oferi raspunsuri bazate pe cunostinele dobandite si experienta acumulata.

Acorda o nota acestui articol:
9
,8


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10